Analize Lifestyle

Arcady Studio: 40% dintre bucureșteni iau în considerare să-și reamenajeze locuința sau cel puțin o cameră, ca urmare a pandemiei

28 oct. 2021 3 min

Arcady Studio: 40% dintre bucureșteni iau în considerare să-și reamenajeze locuința sau cel puțin o cameră, ca urmare a pandemiei

Reading Time: 3 minute

Conform unei analize derulate de Arcady Studio, un studio de soluții complete de design interior, 40% dintre bucureșteni iau în considerare transformarea întregii locuințe sau cel puțin a unei camere, ca urmare a contextului pandemic.

Potrivit aceleiași analize, 59% dintre bucureșteni au trecut deja printr-o transformare a spațiului în care locuiesc, din 2020 până în prezent.

Analiza internă a fost realizată pe locuitori ai Capitalei, cu profil de white-collars, din dorința Arcady Studio de a înțelege cum s-a transformat relația noastră cu spațiul pe care îl locuim, ca urmare a pandemiei. Dintre respondenții la studiul derulat, 54% sunt proprietari ai unui apartament sau ai unei case, iar restul de 46% locuiesc fie în chirie, fie cu părinții sau rudele apropiate.

Provocările bucureștenilor legate de locuința proprie, în pandemie: spațiu insuficient și nevoia de a avea zone cu funcțiuni noi

Potrivit analizei, printre cele mai des menționate provocări pe care bucureștenii le-au resimțit, legat de locuințele lor, în contextul pandemiei, se numără: necesitatea de a avea mai mult spațiu (41%), dorința de a avea spații cu funcțiuni noi (cum ar fi o zonă pentru work from home, un balcon sau o zonă exterioară amenajată – 34%), dorința de a locui mai aproape de natură (11%), respectiv sentimentul de singurătate (5%).

Printre neajunsurile generale frecvent menționate de bucureștenii respondenți ai analizei, au fost amintite următoarele probleme: aglomerarea locuinței, lipsa unui spațiu suficient de mare, lipsa tuturor funcționalităților necesare, respectiv faptul că locuința nu este amenajată modern sau nu îi mai reprezintă în etapa vieții în care se află.  

Efectele pandemiei: defectele locuințelor personale au devenit mai vizibile de când bucureștenii petrec mai mult timp acasă

Conform analizei, 56% dintre cei chestionați au precizat faptul că au început să observe mai multe defecte în locuințele proprii, ca urmare a timpului petrecut mai mult acasă. Fie că este vorba despre crăpături ale pereților, zgârieturi ale parchetului sau defecte de orice fel ale finisajelor, acestea au devenit mai evidente în perioada pandemiei.

42% dintre bucureșteni declară că iau în calcul să apeleze la un arhitect de interior pentru următoarea amenajare

Deși percepția generală este că cei mai mulți dintre respondenți s-ar putea descurca singuri atunci când vine vorba despre amenajarea propriilor locuințe, 42% dintre cei chestionați declară că ar apela la un arhitect de interior pentru o amenajare următoare.

De asemenea, majoritatea afirmă că și-ar transforma și mai puternic spațiile pe care le locuiesc, dacă ar avea bugete mai mari la dispoziție. 76% dintre bucureștenii care au răspuns în analiza de față și-ar dori un buget mai generos în acest sens, apreciind în același timp că, deși intenționează să apeleze la un designer care să îi ajute pe viitor, 48% dintre ei consideră că această soluție le depășește posibilitățile financiare pentru moment.

Iulia Tanase Arcady Studio scaled

De când am pornit Arcady Studio, ne-am dorit să înțelegem cum anume putem să venim mai bine în sprijinul celor care au nevoie de ajutorul unui specialist în amenajări, dar poate nu întotdeauna reușesc să îl primească. S-a creat acest mit că o colaborare cu un designer de interior ar fi întotdeauna un serviciu dedicat numai amenajărilor ultra-premium.

Prin ceea ce facem, ne dorim să oferim soluții potrivite pentru toți, motiv pentru care am implementat și un serviciu de amenajare online, ce reduce din timpul și efortul dedicat procesului, respectiv și din bugetul total alocat.

Acest lucru pare să fie tot mai necesar, date fiind toate provocările pe care le-am descoperit prin această analiză și care au apărut și pe fondul pandemiei și al timpului petrecut mai mult în spațiile personale. Cu siguranță există o nevoie din ce în ce mai mare de a transforma spațiile pe care le locuim, în așa fel încât să ne reprezinte mai mult și să ne fie mai utile”, a declarat Iulia Tănase, arhitect de interior și co-fondator Arcady Studio.

Photo 169168280 © Ronstik | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: