Companii CSR Stiri

ArcelorMittal Galati – investitii de 1,8 mil euro pentru protectia mediului

24 apr. 2015 < 1 min

ArcelorMittal Galati – investitii de 1,8 mil euro pentru protectia mediului

Reading Time: < 1 minut

ArcelorMittal Galati a pus in functiune, dupa finalizarea ultimelor teste, o statie pentru uscarea si retinerea la sursa a slamului de la otelarie, ca parte a programului de protectie a mediului si reducerea consumului de materii prime. Tehnologia, de ultima generatie, in valoare de 1,8 milioane de euro, va permite companiei sa reintroduca in productie cel putin 26.000 de tone de slam uscat pe an, ca materie prima, dar si sa scada consumul de apa cu 400m3 /ora. Proiectul a fost realizat in colaborare cu NALCO, o companie specializata care va opera echipamentul si va conduce procesul tehnologic, a anuntat ArcelorMittal Galati.

“Aceasta investitie are un impact pozitiva asupra mediului si ne permite, in acelasi timp, sa reducem costurile combinatului prin cresterea eficientei economice”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galati. “Noua tehnologie recicleaza slamul, il reintroduce in procesul de productie si astfel contribuie la reducereaconsumului de materii prime si de apa. Si prin acest proiect, combinatul isi continua strategia de crestere a eficientei operatiunilor si a competitivitatii, ca parte a Programului de Transformare ARC 2015+”, a adaugat reprezentantul ArcelorMittal.

Noul echipament reduce suspensiile solide din apa evacuata in iazul tehnologic Malina, recupereaza slamul rezultat in urma purificarii gazului si il utilizeaza, ca produs secundar, in procesul de aglomerare. Având invedere ca slamul contine 45% fier, staţia pentru retinerea slamului reduce consumulde minereu de fier al combinatului si permite reutilizarea apei obtinuta din procesul de retentie a acestuia. In acelasi timp, datorita pozitionarii echipamentului in apropierea bazinelor decantoare, va fi redus consumul de combustibil necesar transportarii slamului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: