Stiri

Reguli noi pentru intrarea în Grecia. Turiștii vor fi testați, chiar și cei vaccinați. Update

30 iun. 2021 2 min

Reguli noi pentru intrarea în Grecia. Turiștii vor fi testați, chiar și cei vaccinați. Update

Reading Time: 2 minute

Update. Testarea rămâne aleatorie pentru toate categoriile de turiști și nu obligatorie. O completare a venit din partea ambasadei Greciei și a lămurit o greșeală de traducere.

De mâine 1 iulie intră în vigoare noi reguli pentru călătoria în Grecia. Prin aceste reguli vor crește semnificativ timpii de așteptare la cele trei puncte de control a frontierei dintre Grecia și Bulgaria. Toți turiștii care intră în statul elen vor trebui să fie supuși unui test Covid-19, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. Aceste teste vor fi aleatorii.

Persoanele care vor avea un rezultat pozitiv, vor trebui să stea în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 zile dacă sunt vaccinați. Anunțul a fost făcut în această seară de purtătorul de cuvânt al MAE român, Oana Darie, la Digi24. Testul este obligatoriu pentru toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

Testarea rapidă obligatorie, valabilă 7 zile

„Există un element de noutate pentru cetățenii care urmează să se deplaseze în Grecia – a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de țara de origine. Asta înseamnă că cetățenii români care vor intra pe cale rutieră în Grecia vor fi testați cu toții, indiferent de țara de origine, iar cei depistați pozitiv vor fi supuși regimului de carantină pentru o perioadă de zece zile, fie la locul de domiciliu, da în cazul turiștilor vorbim de locații stabilite de autoritățile elene.

Există o categorie specială, pentru cei care au fost imunizați, fie cu vaccin cu doză dublă sau unică și au, totuși, un rezultat pozitiv la această testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de șapte zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR.

Și vaccinații vor fi testați. Informațiile le-am primit astăzi de la ambasada României la Atena”, a declarat Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE.

Potrivit anunțului de pe siteul MAE, testarea rapidă la frontiera grecească este valabilă pentru toate persoanele care intră în Grecia, indiferent de țara de origine sau de situația medicală.

Măsura este valabilă până pe data de 3 iulie 2021. După această dată Grecia va implementa alte măsuri de intrare în țară.

Documentul de vaccinare, redactat în limba engleză

Atât testele PCR pentru persoanele nevaccinate, cât și documentul de vaccinare trebuie redactate în limba engleză. Pentru testele PCR sau cele rapide, ele trebuie efectuate cu cel mult 72/48 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Certificatul digital Covid, care va fi disponibil în România din 1 iulie, va putea fi de asemenea prezentat la frontiera grecească. Acesta va putea fi descărcat de pe http://certificat-covid.gov.ro/ din data de 1 iulie.

Aceste documente sunt obligatorii pentru toate persoanele cu vârsta minimă de 12 ani, iar costul testării rapide la frontiera grecească este suportat de statul elen.

Documentul PLF este în continuare valabil

Suplimentar fiecare persoană care intră in Grecia trebuie să aibă completat, de acasă, documentul PLF – Passenger Locator Form. Acesta este folosit pentru a justifica prezența în Grecia și o adresă la care poate fi găsit în cazul în care situația epidemiologică o cere.

Completarea acestui document este obligatorie, iar prezentarea în punctul de frontieră fără acest document – chiar dacă se poate completa pe loc – poate atrage o amendă de 500 de euro. Mai multe detalii despre documentul PLF, pe siteul grecesc.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: