Stiri Tech

ASUS a lansat noua serie Zenfone 8. Cât costă smartphone-urile

13 mai 2021 3 min

ASUS a lansat noua serie Zenfone 8. Cât costă smartphone-urile

Reading Time: 3 minute

ASUS a anunțat noua serie Zenfone 8, cea mai puternică generație de până acum a inovatoarei familii de smartphone-uri Zenfone.

Seria include smartphone-ul supercompact Zenfone 8, de 5,9 inci, și modelul focalizat pe fotografie Zenfone 8 Flip, de 6,67 inci.

Zenfone 8 are dimensiuni compacte, pentru a permite o portabilitate facilă și operare fără efort cu o singură mână. Spatele curbat 3D are un nou finisaj din sticlă mată pentru o priză mai sigură. Zenfone 8 a fost premiat cu Red Dot Product Design Award 2021.

Performanță de procesare și baterie

Asus Zenfone 8
Asus Zenfone 8

Noua serie se bazează pe cea mai nouă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 888 5G. Acest procesor oferă o performanță cu până la 25% mai rapidă, iar grafica e randată cu până la 35% mai rapid comparativ cu generația anterioară.

Bateriile de mare capacitate – 4000 mAh în Zenfone 8 și 5000 mAh în Zenfone 8 Flip – oferă o durată de viață sporită. Sistemele avansate de administrare a bateriei maximizează durata de viață, iar noul System Mode din sistemul de operare ZenUI 8 are o varietate de moduri automate de administrare a alimentării pe care utilizatorii le pot comuta cu ușurință în funcție de nevoile lor. Este posibilă și configurarea manuală avansată a parametrilor de economisire a energiei.

Ecran cu senzor de amprentă integrat

Atât Zenfone 8 cât și Zenfone 8 Flip sunt echipate cu ecrane AMOLED Samsung cu o acuratețe a culorilor Delta-E <1, care oferă o experiență vizuală imersivă, cu culori foarte vii.

Adițional, ecranul lui Zenfone 8 are o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz. Ecranele includ, de asemenea, senzori de amprentă integrați.

Ecranele noilor smartphone-uri din seria ASUS Zenfone 8 sunt certificate HDR10+, pentru a putea reda detalii chiar și în cele mai întunecate scene.

Zenfone 8 are un ecran Samsung AMOLED de 120 Hz, cu un timp de răspuns de 1 ms. Luminozitatea de 1.000 de niți permite o lizibilitate facilă în aer liber. Ecranul este protejat de cea mai recentă și cea mai rezistentă Corning Gorilla Glass Victus.

Zenfone 8 Flip are un ecran complet, 100% lipsit de decupaje, Samsung AMOLED de 90 Hz NanoEdge.

Sistemul de camere

Asus Zenfone 8 Flip
Asus Zenfone 8 Flip

Zenfone 8 are un sistem de camere duale fixe pe spate, în vreme ce Zenfone 8 Flip dispune de inovatorul sistem de camere triple Flip Camera, un modul rabatabil motorizat care permite realizarea de fotografii și video de aceeași înaltă rezoluție și pe post de cameră principală și pe post de cameră selfie. Camerele sunt sunt echipate cu senzori Sony.

Zenfone 8 are un senzor de 64 MP Sony IMX686 la camera principală, autofocalizare dual-pixel, stabilizare optică a imaginii și un înalt nivel de sensibilitate a luminii.

Camera de 12 MP Sony IMX363 cu obiectiv ultra-larg permite o și mai mare libertate de compoziție și poate realiza fotografii macro incredibile cu detalii apropiate. Camera frontală de 12 MP Sony IMX663 cu autofocalizare dual-pixel realizează selfie-uri și videouri cu o claritate de cristal.

Zenfone 8 Flip este echipat cu revoluționara Flip Camera, un modul rabatabil motorizat, dotat cu un sistem evoluat de camere triple, care oferă aceleași capabilități foto și video de mare rezoluție, fie că modulul este folosit drept cameră principală sau frontală.

Camera principală are lentilă cu unghi larg, rezoluție înaltă cu Sony IMX686 64 MP, autofocalizare cu detecția fazei dual-pixel pentru menținerea unei focalizări ultra-clare asupra subiecților, plus tehnologia Quad Bayer și o sensibilitate la lumină sporită pentru realizarea de fotografii uimitoare atât ziua, cât și noaptea.

O cameră secundară cu obiectiv ultra-larg este echipată cu un senzor Sony IMX363 și permite fotografierea macro de până la 4 cm, pentru imagini de aproape cu detalii incredibile. Cea de-a treia cameră are obiectiv telefoto, care permite un zoom optic 3X, un zoom total de până la 12X și tranziții perfecte între camere în timpul înregistrării.

Interfața ZenUI 8

Noua interfață ZenUI 8 combină fluiditatea cu viteza. Zenfone 8 permite operarea facilă cu o singură mână în modul One-handed.

Modul Dark ajustează automat aplicațiile la o schemă de culori întunecată, reducând oboseala ochilor și îmbunătățind vizibilitatea. Modul System oferă mai multe moduri diferite care permit utilizatorilor fie să prioritizeze performanța, fie să extindă durata de viață a bateriei.

Smart Key permite accesul instantaneu la acțiunile favorite. Cu AudioWizard utilizatorii își pot adapta automat experiența audio la conținutul pe care îl ascultă, cu presetările Dynamic, Music, Cinema și Game.

Disponibilitate și prețuri

Zenfone 8 este disponibil în România, prețurile pornind de la aproximativ 3.299 lei (TVA inclus). Zenfone 8 Flip este disponibil în România, prețurile pornind de la aproximativ 3.899 lei (TVA inclus).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: