Stiri

Au început lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni

21 ian. 2021 2 min

Au început lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni

Reading Time: 2 minute

De luni, 18 ianuarie 2020 au fost demarate lucrările la noua stație de metrou care va fi construită pe Șoseaua Berceni. Acțiunea va debuta cu devierea rețelelor de utilități aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricționat pentru 45 de zile.

Trebuie menționat faptul că în toată această perioadă de o lună și jumătate, șoferii care tranzitează Șoseaua Berceni trebuie să circule cu atenție. Cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise. Traficul va fi restricționat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota și CanPack.,

De altfel, restricțiile de circulație sunt aplicate în coordonare și cu avizul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București.

Noua stație de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură. Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje și va avea șase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

Lungimea noului traseu, care va avea o cale dublă de rulare (două linii distincte, față de o singură linie, cum este în momentul de față) va avea 1,6 kilometri. Mai mult decât atât, în imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toți cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și folosesc ca mijloc de transport metroul.

Lucrările au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Conform statisticilor, magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex și suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală.

Cererea de finanțare pentru construcția acestei stații de metrou a fost aprobată de Ministerul Fondurilor Europene la finalul lunii septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: