Companii Stiri

Autobuzul anului 2019, pe străzile din București începând din primăvară

26 aug. 2019 2 min

Autobuzul anului 2019, pe străzile din București începând din primăvară

Reading Time: 2 minute

Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost desemnat ”Autobuzul Anului 2019” în cadrul târgului internațional dedicat vehiculelor comerciale IAA și vom avea posibilitatea să îl vedem pe străzile Capitalei începând cu primăvara anului 2020.

Citaro Hybrid a fost jurizat de către 21 de jurnaliști internaționali, specializați în transportul de pasageri, varianta hibridă oferindu-le pasagerilor confortul apreciat al modelului deja consacrat, Citaro, cu mai mult de 50.000 de vehicule fabricate.

Citaro Hybrid a fost conceput special pentru a se încadra în normele transportului public, asigurând reducerea emisiilor poluante la nivelul aglomerațiilor urbane.

Primăria Municipiului București a semnat contractul cu divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România pentru 130 de autobuze care urmează a fi livrate în cursul anului 2020.

”75% dintre emisiile de carbon sunt produse la nivelul aglomerațiilor urbane. Prin cele 130 de autobuze, putem contribui la protejarea mediului încojurător, punând bazele unui nou tip de mobilitate în România, Citaro Hybrid fiind o investiție sigură pe termen lung pentru operatorii de transport”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus, Mercedes-Benz România.

Autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid dispune de avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea și performanțele unui autovehicul cu propulsie convențională, oferind soluții tehnice de ultimă generație.

Pentru o eficiență maximă a tracțiunii și reducerea emisiilor, performanța motorului diesel este completată de intervenția motorului electric care generează energie mecanică suplimentară și o recuperează pe cea pierdută prin frânare sau decelerare, ajutând la reducerea considerabilă a consumului de combustibil.

Așadar, tehnologia hibrid a autobuzelor Mercedes-Benz asigură, pe lângă un nivel redus de emisii în zonele urbane, un consum redus de combustibil și implicit și costuri reduse de operare.

”Datorită soluției tehnice «compact hibrid» ce nu necesită cheltuieli suplimentare de mentenanță comparativ cu varianta diesel, Mercedes-Benz Citaro Hybrid oferă, pe lângă reducerea consumului de combustibil, o eficiență economică sporită”, a completat Bogdan Aldea, Sales and Marketing Manager Buses, Mercedes-Benz România.

Pentru autobuzele care urmează să fie livrate în țara noastră, standardul de siguranță are prioritate, Citaro Hybrid fiind echipat, în versiunea de bază, cu sisteme precum ABS, ASR și ESP.

De asemenea, condițiile de lucru ale șoferului sunt îmbunătățite din pricina repozitionării postului de conducere și a amplasării optimizate a elementelor de comandă. În plus, autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid livrate Primăriei Capitalei vor beneficia de o garanție tip Full Warranty, de 8 ani și 480.000 de kilometri.

Astfel, autobuzele Citaro Hybrid, care circulă deja în orașe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, vor fi prezente și pe străzile Bucureștiului începând cu primăvara anului 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: