BizRemote by certSIGN Companii

Investiție de 200.000 de dolari într-un serviciu de telemedicină din România

9 mai 2020 2 min

Investiție de 200.000 de dolari într-un serviciu de telemedicină din România

Reading Time: 2 minute

Telios, unul dintre principalii jucători în domeniul telemedicinei din România, primește o investiție de 200.000 de dolari pentru a face mai accesibile serviciile medicale la distanță.  

Investiția de tip seed va fi folosită pentru consolidarea poziției pe piață, extinderea echipei medicale și îmbunătățirea funcționalităților platformei.

Runda de investiții a fost sindicalizată de Transilvania Angels Network din Cluj-Napoca, cu implicarea altor două rețele de investitori de tip angel, Growceanu din Timișoara și TechAngels România din București, prin Smart Impact Capital, un micro VC fondat de Matei Dumitrescu, vicepreședinte TechAngels România. Este prima dată când trei dintre cele mai mari rețele de investitori de tip angel din România realizează o investiție comună.

”Avem de departe cea mai mare amprentă socio-economică din telemedicina românească, ceea ce ne pune într-o poziție foarte bună pentru a avea o contribuție importantă asupra asistenței medicale în timpul crizei COVID-19. Mai multe companii și asigurători, precum Asirom, au optat pentru Telios Care- ca principal furnizor de servicii medicale de telemedicină”, declară Philip Choban, CEO și co-fondator al Telios.

Rezultate unui sondaj publicat la începutul anului 2020, la care au răspuns peste 10.000 de persoane din 8 orașe din România, a arătat că 85% dintre persoanele care au nevoie de asistență medicală amână de obicei vizita la medic sau o anulează cu totul. Acest lucru expune milioane de români la riscuri substanțiale pentru sănătate, zile de muncă ratate și o calitate a vieții mai scăzută. De asemenea, afectează în mod direct productivitatea și cifra de afaceri a companiilor, deoarece foarte mulți angajați nu vin la muncă din motive care ar putea fi evitate printr-o vizită timpurie la medic.

Telios a fost lansat în august 2018, după doi ani de dezvoltare a platformei. Într-un timp foarte scurt, serviciul lor a atras unele dintre cele mai mari companii de asigurări ca parteneri strategici, au câștigat mari clienți corporativi și a crescut semnificativ volumul de consultații. În prezent, Telios dezvoltă o aplicație AI pentru autodiagnosticare și dorește să-și extindă serviciile în mai multe țări din Europa de Est.

Foto: © Lacheev | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: