fbpx
Lifestyle

Bach to Basis, la câteva voturi distanță de titlul Discul Anului 20162 min

12/01/2017 2 min read

author:

Bach to Basis, la câteva voturi distanță de titlul Discul Anului 20162 min

Reading Time: 2 minute

tomescu-miscoratCel mai nou album al violonistului Alexandru Tomescu, „Bach to Basis”, este nominalizat pentru titlul de Discul de Muzică Clasică al Anului 2016, de către Radio România Muzical.

În cei peste 20 de ani de carieră discografică, ar fi pentru prima dată când un disc semnat Alexandru Tomescu  ar caștiga un premiu în România, iar „Bach to Basis” este la câteva voturi distanță de titlul Discul Anului 2016.

Dacă vă numărați printre admiratorii artistului și vă place acest album, îl puteți vota până pe 15 ianuarie, pe pagina dedicată concursului, acordându-i punctajul maxim: 5 puncte.

Alexandru Tomescu declară pe pagina sa de Facebook că „Bach to Basis” este cel mai important album din cariera sa.
 Materialul discografic cuprinde două CD-uri  pe care acesta a  înregistrat integrala celor 6 sonate și partite pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach.

Muzicianul interpretează Bach încă din copilărie, dar mărturisește că adunarea întregii opere pentru vioară solo a compozitorului german reprezintă o experiență revelatoare pentru el, un moment de împlinire artistică. În spatele discului se ascunde munca de câțiva ani a violonistului, dar mai există ceva care îl face foarte important pentru artist. În bookletul din interiorul albumului, se regăsește o poezie scrisă de tatăl lui Alexandru Tomescu, pianistul Adrian Tomescu, inspirată de Ciaconna de Bach.

Alexandru Tomescu s-a bucurat de succes pe pe scene precum Théatre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – 18703 - BACH TO BASICS - CD1 - Digipack CD 6P-2T brosura ST - FINew York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio. A ales să revină în România, pentru a promova munzica clasică, a sprijini valorile și a potoli setea de cultură a românilor din orașele fără filarmonici. În anul 2007,  câștigă, pentru prima oară, dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, în urma unui concurs organizat de către Ministerul Culturii şi Filarmonica „George Enescu“. Instrumentul muzical se află și astăzi în mâinile sale iscusite, după ce în anul 2013 a câștigat încă 5 ani alături de vioara sa de suflet. Violonistul a obținut, în cariera sa de peste 20 de ani, numeroase premii naționale și internaționale de interpretare, însă titlul de Discul de Muzică Clasică al Anului 2016 ar reprezenta primul premiu pe care l-ar obține în România pentru un material discografic.

One Comment
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *