Editorial

Biz in Japan

25 feb. 2018 2 min

Biz in Japan

Reading Time: 2 minute

Indiferent câte alte țări ai văzut, Japonia reușește să te cucerească și să te uimească! Este un tărâm complet diferit, în care noul se împletește armonios cu tradiția și valoarea, în care inovația reușește să fie la ea acasă într-un sistem simplu, dar extrem de eficient și de organizat.

Este a treia economie a lumii, în care șomajul e la cote minime, dar și care are cele mai multe restaurante cu stele Michelin din lume! Au fost doar câteva din motivele care m-au determinat să mut redacția echipei, la acest început de an, la Tokio.

Cu toate provocările pe care le implică, de la distanța si costurile pentru care este celebră, și până la pragul dificil pe care îl reprezintă limba, pot să spun cu mândrie că aventura niponă a echipei Biz a fost un succes.

Am avut o săptămână plină. Cei șapte jurnaliști și trei fotografi ai revistei au avut 54 de întâlniri, 35 de interviuri cu 15 executivi japonezi în aproape 20 de mari companii nipone.

Va recomand călduros interviurile cu oficialii Ministerului de Finanțe japonez, ai Comitetului Olimpic Tokyo 2020, ai NTT Data, Canon, Panasonic, Daikin, Epson, JAXA, Horiba, Globis University, Tokyo Sushi Academy, Toei Animation, Nexon Corp, TBWA Hakuhodo, Waseda Business School, Kaizen Institute, Kyoto University. I-am întâlnit, de asemenea, pe ambasadorul României în Japonia, Tatiana Iosipescu, și ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, pe reprezentanții noului Teatru Național din Tokyo, iar trei chefi cu stele Michelin, da, trei, ne-au primit în restaurantele lor!

Pentru toate acestea mă înclin și spun: „Arigatou gozaimasu Japonia”. Mulțumim foarte mult, Japonia!

Le mulțumesc lor, tuturor, dar în special partenerilor noștri Air France, IQOS, UniCredit Bank, JETRO, Nespresso și Level Tour, datorită cărora Biz Japonia s-a transformat dintr-un vis, unul care a părut multă vreme imposibil, în această ediție specială de excepție!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: