BizRemote by certSIGN Business Companii Interviuri

BizRemote: Angajații Coca-Cola care aleg să vină la birou au fost rugați să evite transportul în comun

13 mart. 2020 2 min

BizRemote: Angajații Coca-Cola care aleg să vină la birou au fost rugați să evite transportul în comun

Reading Time: 2 minute

Coca-Cola avea deja standarde stabilite pentru munca la distanță, acum angajații au libertate totală privind alegerea de a lucra de acasă. Sunt destul de mulți care lucrează remote în această perioadă și fiecare își face programul zilnic în funcție de agenda de lucru, declară Miruna Smeureanu, Marketing Director, Coca-Cola România

Ce măsuri ați luat în companie pentru a preveni răspândirea COVID-19?

Unul dintre cele mai importante lucruri, dincolo de respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități, este nevoia de a avea o comunicare deschisă și transparentă cu toți membrii echipei. Tocmai de aceea, în ultima perioadă, am stabilit întâlniri regulate cu întreaga echipă în care discutăm pe larg despre situație, despre măsurile luate de autorități dar și cele stabilite la nivelul companiei. Am creat un cadru deschis în care fiecare să își poată manifesta nelămuririle, curiozitățile sau chiar grijile față de ceea ce se întâmplă.

Este evident că urmărim cu atenție evenimentele și tratăm cu maximă seriozitate toate măsurile impuse de autorități, siguranța angajaților noștri fiind întotdeauna o prioritate ridicată pentru noi. La rândul nostru am luat măsuri suplimentare de prevenție, începând de la chestiuni elementare de igienă, cum ar fi amplasarea în birou a soluțiilor pentru igienizarea mâinilor și implementarea unor acțiuni suplimentare pentru dezinfectarea birourilor și a spațiilor comune din clădirea în care avem sediul, până la felul în care a fost regândit modul de lucru.  

Călătoriile în interes de serviciu au fost limitate la cele absolut esențiale, fiind suspendate toate deplasările către zone considerate cu risc ridicat. De asemenea, am ales supendarea tuturor evenimentelor majore din perioada imediat următoare, urmând să revizuim planurile în funcție de evoluția situației. Cât despre activitatea zilnica, posibilitatea de a lucra de acasă a fost întotdeauna o opțiune pentru angajații Coca-Cola, în perioada de față devenind chiar o recomandare pentru toți cei care preferă să nu iasă din casă ori sunt nevoiți să stea cu cei mici pe durata închiderii școlilor. Cei care aleg totuși să vină la birou au fost rugați să o facă evitând mijloacele de transport în comun, fiindu-le puse la dispozitie soluții alternative de car sharing pentru evitarea aglomerațiilor. Și pentru că tot trăim în era tehnologiei, recomandarea generală este să o folosim pentru toate întâlnirile de serviciu care nu necesită interacțiune directă.

Puteți susține businessul la nivel normal cu restricțiile actuale și angajați lucrând de acasă?

Da. Fiecare dintre colegi conectat la internet poate accesa toate resursele tehnice necesare pentru activitatea zilnică.

Cum asigurați respectarea standardelor de securitate și GDPR în cazul angajaților care lucrează de acasă?

Toate standardele sunt respectate prin conexiuni securizate, fiiecare angajat utilizând username și parolă pentru conectarea la toate platformele de lucru. 

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: