BizRemote by certSIGN

BizRemote: Lucru de acasă și plan clar de acțiune la Colliers International Romania

12 mart. 2020 3 min

BizRemote: Lucru de acasă și plan clar de acțiune la Colliers International Romania

Reading Time: 3 minute

Laurențiu Lazăr, Managing Partner la Colliers International Romania, a răspuns întrebărilor Biz legate de planul de continuitate al companiei într-o perioadă delicată economic și social.

Laurențiu Lazăr, Managing Partner la Colliers International Romania

Ce măsuri ați luat în companie pentru a preveni răspândirea COVID-19?

În primă fază, ne-am axat pe creșterea nivelului de conștientizare, la nivelul întregii echipe, privind măsurile de precauție pe care fiecare dintre noi trebuie să le ia pentru a se feri de un virus.

În acest moment, toți colegii din echipa Colliers au fost sfătuiți să lucreze de acasă pe o perioadă de cel puțin o săptămână, situația urmând să fie re-evaluată în funcție de evoluția contextului. Totodată, câtă vreme există riscul infectării cu Coronavirus, nu vor fi efectuate călătorii de business în afara granițelor țării.

Urmărim foarte atent situația, avem un plan clar de acțiune și de tratare a situațiilor dificile – de la cum reacționăm în cazul nefericit al apariției unei îmbolnăviri în biroul nostru, la continuitatea activității din perspectiva infrastructurii și resurselor IT, a relațiilor cu clienții și a resurselor financiare – și am creat și un grup de lucru format din câțiva colegi cu expertize din mai multe arii care discută în fiecare zi, electronic, despre evoluția din România și despre ce putem face în plus pentru siguranță.

Aveți angajați care lucrează de acasă în urma actualei situații? Care este procentul din total?

Toți angajații au posibilitatea de a lucra de acasă, fiecare având un laptop cu acces VPN. În funcție de specificul activității – cum se întâmplă în cazul serviciilor de Project Management sau de administrare de proprietăți (Property Management) – este posibil ca unii dintre angajați să vină la birou sau să meargă la întâlniri de business privind proiectele de care sunt responsabili.

Puteți susține businessul la nivel normal cu restricțiile actuale și angajați lucrând de acasă?

Da, toată infrastructura tehnică este foarte bine pusă la punct pentru a susține lucrul de la distanță și avem procese și proceduri clare pentru a ne putea desfășura normal activitatea și în afara biroului în toată perioada în care se impune o astfel de măsură pentru limitarea răspândirii virusului.

Aveați deja implementată o metodologie pentru lucrul remote sau ați adoptat una ad-hoc?

Procedurile pentru lucrul de acasă sunt implementate din 2019.

Aveți planuri de continuitate puse la punct?

La Colliers avem un plan de continuitate a businessului foarte bine pus la punct, care a fost gândit pentru multiple scenarii care ar putea influența activitatea și pe care îl testăm de două ori pe an prin simulări care implică întreaga echipă.

Cum asigurați respectarea standardelor de securitate și GDPR în cazul angajaților care lucrează de acasă?

Toate aceste standarde sunt asigurate prin conexiunea securizată la VPN, cu actualizare pe bază de user name și parolă.

Care estimați că este impactul imediat al epidemiei de COVID-19 asupra businessului companiei?

Cu siguranță vor fi urmări pe termen scurt, toate piețele fiind afectate, însă vor apărea și oportunități. Dacă, însă, ne uităm pe termen mediu și mai lung, totul depinde de cât va dura această situație și de cum va fi gestionată. Trebuie să ținem cont, totuși, că nu piața imobiliară stă la baza acestei situații, motiv pentru care, după o perioadă de analiză, cred că lucrurile vor reveni la normalitate în cele mai multe sectoare, cu anumite excepții.

Colliers este bine poziționată atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere uman, ca să ofere consultanță în continuare pentru clienții săi care, în următoarea perioadă, vor avea probabil ceva mai multe întrebări legate de piața imobiliară.

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.

Credit foto: ID 172084671 © Andrei Gabriel Stanescu | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: