BizRemote by certSIGN Lifestyle

Bolt lansează serviciul de închiriere de trotinete electrice în București. Cât costă minutul?

7 iul. 2020 2 min

Bolt lansează serviciul de închiriere de trotinete electrice în București. Cât costă minutul?

Reading Time: 2 minute

Platforma de transport la cerere Bolt a lansat serviciul de închiriere de trotinete electrice în București, cu trotinete electrice construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia.

„Lansăm trotinetele electrice în București pentru a oferi oamenilor un mijloc de transport individual, ușor de folosit, potrivit drumurilor scurte, intraurbane. Mulți dintre noi au revenit la serviciu și uneori avem nevoie să ne deplasăm pe distanțe scurte sau evitând traficul din ce în ce mai aglomerat. Trotinetele electrice vin astfel în completarea serviciilor de ride-hailing pe care le oferim”, a declarat Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Bolt va distribui sute de trotinete în București și va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locațiile de preluare și ridicare.

În București, Bolt va folosi un model de trotinetă personalizat, cu viteza maximă de 25 km/h și care poate merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare.

Cât costă cursele?

Deblocarea trotinetei electrice folosind aplicația Bolt va costa 0 lei și fiecare minut 0,1 lei. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câțiva kilometri în oraș, va costa 1 leu.

Utilizatorii care au deja instalată aplicația Bolt vor vedea o pictogramă – trotinetă în aplicație, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor. Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

Unde găsiți trotinetele Bolt?

Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureștiului, în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău. La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete.

Trotinetele pot fi lăsate în centrul orașului, în zona marcată pe hartă, în aplicație. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei. În fiecare dimineață, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

Compania precizează că dezinfectează zilnic trotinetele și le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini și / sau mănuși atunci când se deplasează cu trotineta.

Bolt operează în prezent trotinete în 21 de orașe din Europa și se extinde în orașe noi în fiecare săptămână. Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în cele peste 35 de țări unde oferă servicii. La sfârșitul lunii mai, compania a lansat serviciul de livrare mâncare Bolt Food în București, după ce în aprilie lansase Business Delivery, un serviciu care pune în legătură companiile cu curierii, pentru a plasa comenzi online de livrare și a expedia produse clienților lor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: