Companii

Branduri romanesti – Arctic

22 apr. 2016 2 min

Branduri romanesti – Arctic

Reading Time: 2 minute

Un brand care a pornit la drum vizand doar piata din Romania a ajuns, dupa 45 de ani, sa se extinda pe pietele din Europa, cu ajutorul investitiilor si viziunii unui investitor strain.

Arctic a atins, la jumatatea anului trecut, o borna importanta: 25 de milioane de frigidere produse la fabrica Gaesti, in al 45-lea an de activitate in Romania. Datorita investitiilor realizate de proprietarul companiei, grupul turc Arcelik, si orientarii spre managementul productiei din ultimii ani, fabrica Arctic a devenit a doua cea mai mare fabrica de frigidere din Europa, dupa cea detinuta tot de Arcelik la Eskisehir. Unitatea de la Gaesti are o capacitate de productie de 2,6 milioane de frigidere pe an. Din 2002, Arcelik a investit la Arctic peste 110 milioane de euro in noi tehnologii, sisteme moderne de management al productiei si cres­terea capacitatii de productie. Compania fabrica in Romania produse bazate pe tehnologii noi, eco-friendly si cu design modern.

Arctic si-a mentinut de-a lungul timpului pozitia de lider pe piata romaneasca de electrocasnice, cu o cota de piata de 35%, devenind in acelasi timp unul dintre cei mai importanti exportatori romani – peste 85% din productia de la Gaesti este exportata in peste 60 de tari. In acelasi timp, in Romania, in fiecare minut este vandut un produs Arctic, iar 80% dintre familiile din Romania au cel putin un produs Arctic in locuintele lor.

Din 2003, compania si-a diversificat gama de produse si a reproiectat toate elementele de identitate, iar din 2006 a inaugurat o linie de pro­ductie pentru congelatoare orizontale, singura in cadrul grupului Arcelik. Din 2005, Arctic nu mai ofera doar frigidere, introducand o noua gama de electrocasnice mari (masini de spalat, aragazuri, hote, aspiratoare) si chiar televizoare. Productia acestora se realizeaza, insa, la alte fabrici ale grupului Arcelik, pentru ca fabrica din Gaesti este concentrata pe exportul de frigidere si echipamente frigorifice. Succesul international va continua, fiindca grupul turc doreste sa transforme Romania in cel mai mare producator de electrocasnice din Europa, un prim pas fiind o investitie de 100 de milioane de euro tot la Gaesti, intr-o fabrica de masini de spalat. Arctic are peste 3.000 de angajati si o cifra de afaceri de 340 de milioane de euro in 2014.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: