Companii

Fonduri de 900 de milioane de euro pentru industriile afectate de criză

25 mart. 2020 < 1 min

Fonduri de 900 de milioane de euro pentru industriile afectate de criză

Reading Time: < 1 minut

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) realocă aproximativ 900 de milioane de euro pentru industrile afectate de criză.

Reprezentanții băncii au anunțat astăzi că intenționează să își reorienteze finanțarea de aproape 900 de milioane de euro, planificată pentru noi operațiuni în 2020, pentru a ajuta sectoarele și industriile cele mai afectate de criza provocată de infecția COVID-19.

În condițiile actualei critice și a schimbărilor de percepție a pieței privind riscurile și lichiditatea, Banca va continua să ajute întreprinderile mici și mijlocii, cel mai vulnerabil segment de companii, și să ofere sprijinul de care țările membre și întreprinderile au nevoie.

Mai mult BSTDB va oferi asistență tehnică suplimentară clienților afectați pentru a facilita pregătirea proiectelor, inclusiv planuri de afaceri, studii de fezabilitate, și evaluări ale impactului asupra mediului. Banca se va concentra pe asistența acordată municipalităților, companiilor de producție, de utilități și a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

„În aceste momente dificile, BSTDB salută eforturile pe care statele noastre membre le depun pentru a împiedica răspândirea coronavirusului și a reduce impactul negativ pe care acesta îl are asupra vieților oamenilor, societăților și asupra activității economice”, spune Dmitri Pankin, președinte BSTDB.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: