Finanțe Tech

Apple Pay a venit în România – iată cine oferă serviciul

26 iun. 2019 < 1 min

Apple Pay a venit în România – iată cine oferă serviciul

Reading Time: < 1 minut

Serviciul Apple Pay a ajuns în fine oficial în România, ca urmare a extinderii serviciului în 16 țări europene, oferind posibilitatea utilizatorilor iPhone și Apple Watch de a face plăți contactless.

Mastercard a anunțat disponibilitatea serviciului în România prin Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut și UniCredit Bank, în timp ce Visa a lansat Apple Pay în premieră cu Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank. În martie, ING și Banca Transilvania anunțaseră că vor oferi până la jumătatea anului Apple Pay.

Cu iPhone și Apple Watch, utilizatorii pot plăti prin Apple Pay în magazine, restaurante, taxiuri și, în general, la orice comerciant care are un terminal contactless. Peste 90% dintre terminalele de plată (POS) din România  acceptă în prezent plăți contactless. Până în 2020, toate terminalele de plată POS vor accepta plăți contactless. Pentru cumpărăturile efectuate cu Apple Pay din aplicații sau de pe internet, prin browser-ul Safari, completarea de formulare este înlocuită prin autentificarea cu Face ID sau Touch ID sau cu o parolă a dispozitivului folosit.

În cazul Visa, când utilizatorii folosesc Apple Pay, datele cardului nu sunt stocate în dispozitivul sau pe serverele Apple, ci este alocat un număr unic de cont pentru dispozitivul respectiv prin serviciul Visa Token Service, fiecare tranzacție fiind autorizată printr-un cod de securitate dinamic unic. Similar, la folosirea cardului de credit sau de debit Mastercard prin Apple Pay, este alocat un număr unic de cont criptat și salvat în setările de securitate ale dispozitivului, fiecare tranzacție fiind apoi autorizată cu un cod de securitate dinamic.

Foto: © Prykhodov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: