Companii Finanțe Stiri

BT Mic primește 7 milioane euro pentru finanțarea IMM-urilor

9 ian. 2020 < 1 min

BT Mic primește 7 milioane euro pentru finanțarea IMM-urilor

Reading Time: < 1 minut

BT Microfinanțare, instituția de microfinanțare a companiile mici, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, a primit un împrumut de aproximativ 7 milioane euro din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), în vederea extinderii accesului la finanțare al întreprinderilor micro și mici de la noi din țară.

Compania a susținut până în prezent mai bine de 10.000 de antreprenori, în urma parteneriatului cu EFSE beneficiind de finanțare dedicată și asistență tehnică.

“Suntem mândri să susținem BT Mic. EFSE recunoaște rolul crucial pe care îl au companiile micro și mici în dezvoltarea economiei României, iar noua facilitate de credit va permite BT Mic să ofere finanțare pentru peste 800 de companii, în moneda locală, protejându-le astfel de riscul valutar”, a declarat Christoph Tiskens, președinte al Consiliului de Administrație, EFSE.

Înființată în 2016, BT Mic este o instituție de creditare care a intrat în parteneriat cu EFSE în decembrie 2018. Extinderea colaborării celor două instituții va contribui la dezvoltarea sectorului companiilor micro și mici printr-o abordare de creditare sustenabilă.

Mai multe informații cu privire la Fondul European pentru Europa de Sud-Est se regăsesc aici.

Informații suplimentare despre BT Mic se regăsesc aici.

Foto: © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: