BizRemote by certSIGN Lifestyle

Bulgaria așteaptă turiștii români cu oferte de la 8 euro pe noaptea de cazare

04/08/2020 2 min read

Bulgaria așteaptă turiștii români cu oferte de la 8 euro pe noaptea de cazare

Reading Time: 2 minute

Măsurile de precauție luate de Grecia îi fac pe români să își reprogrameze vacanțele pe litoralul bulgăresc și pe hotelierii bulgari să vină cu oferte pentru turiștii care vor un sejur la mare, dar vor condiții mai bune decât pe litoralul românesc.

“Sunt servicii la prețuri bune și, totodată, la o calitate bună – sunt tarife care încep de la 8 euro de persoană pe noaptea de cazare pentru sejururi cu all inclusive. Sunt sejururi care se pot lua pentru 4-5 nopți de cazare. Este un tarif mic, dar se practică aici, în Bulgaria”, a declarat Cosmin Vasile, manager destinație la Hello Holidays, în cadrul unui press trip organizat de turoperator la Balcic, în Bulgaria.

„Turiștii români vin pe litoralul bulgăresc să se bucure de 4 – 5 – 7 nopți de cazare si preferă ca într-una dintre zile să iasă din resort și să viziteze Castelul Reginei Maria”, adaugă Cosmin Vasile.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat zilele trecute că cetățenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei. Astfel, turiștilor români le este și mai la îndemână să programeze o vacanță în Bulgaria.

“În Bulgaria nu trebuie să prezentăm un test Covid-19 negativ la intrarea în țară, de asemenea, s-a reunțat și la declarația pe care a trebuit să o completăm vreme de vreo două luni, astfel că s-au simplificat formalitățile pentru accesul în Bulgaria”, explică Cosmin Vasile.

În ceea ce privește respectarea normelor de protecție sanitară împotriva răspândirii Covid-19, reprezentantul Hello Holidays spune că bulgarii sunt foarte atenți. “În spațiile închise, în muzee, cum ar fi aici, la Balcic, la Castelul Reginei Maria, în interiorul complexului trebuie să purtăm mască. Pe plajă am observat o distanță suficient de mare între șezlonguri, la terase mesele au fost distanțate pentru siguranța turiștilor”, spune Cosmin Vasile.

Cum de s-a dezvoltat litoralul bulgăresc mai bine decât cel din România?

În ultimii 20 de ani, în Bulgaria s-au făcut foarte multe investiții. “Au fost investiții făcute de investitori străini, cu precădere din Germania, care au venit aici, au concesionat multe hoteluri și le-au dezvoltat. Au fost și anumite branduri cunoscute în lume care au preluat hoteluri și le-au dezvoltat, le-au revovat și au reușit să atragă din ce în ce mai mulți turiști prin calitatea serviciilor”, explică reprezentantul Hello Holidays.

Bulgarii au deja experiență pe zona all inclusive și pot concura fără probleme litoralul românesc atât din punct de vedere al prețurilor cât și din punct de vedere al calității serviciilor oferite. Totodată, introducerea obligativității prezentării unui test Covid-19 negativ pentru turiștii români care merg în Grecia le aduce bulgarilor turiști români care vor să își organizeze vacanța fără stresul birocratic al testelor PCR sau al completării unor formulare.

“Sunt mulți turiști români care vin în Bulgaria în fiecare vară. Hello Holidays are trei curse pe săptămână cu autocarul și plus turiști care aleg să vină individual. La un calcul simplu, avem 150 de persoane săptămânal doar pe partea de autocar, plus câteva zeci de familii care aleg să vină cu mașina proprie, ținând cont și de proximitatea față de România. Și sunt mulți turiști care aleg să viziteze Bulgaria, nu numia prin intermediul agenției noastre, ci și prin colegii noștri”, mai spune Cosmin Vasile.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă