Companii

Businessurile lui Michael Schmidt se apropie de 400 mil. euro

30 ian. 2019 3 min

Businessurile lui Michael Schmidt se apropie de 400 mil. euro

Reading Time: 3 minute

MHS Holding, care cuprinde Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars, MHS Motors și Bavaria Mobility, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de peste 387 milioane euro și o creștere totală a vânzărilor de autovehicule noi cu 14% față de anul precedent. În total, MHS Holding a livrat anul trecut peste 7.600 de vehicule la nivel european.

„Mi-am propus să ating 400 de milioane de euro și cred că vom reuși acest lucru în 2019. Începem și în România să punem accentul tot mai mult pe zona de piese de schimb, service și mașini rulate, așa cum se întâmplă de ani buni pe piețele dezvoltate”, a declarat Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group. Vânzările automobilelor rulate au depășit pragul de 3.000 unități livrate în România și Germania, reprezentând o creștere cu 15%, față de anul 2017, la nivelul MHS Holding. Potrivit lui Michael Schmidt, proporția de mașini rulate versus mașini noi vândute trebuie să fie de 2 la 1.

Automobile Bavaria, cea mai mare rețea de dealeri BMW și MINI din Europa Centrală și de Sud-Est, a livrat în România 1.622 automobile BMW noi, 206 de automobile noi marca MINI, în timp ce automobilele rulate au depășit 1.000 de unități livrate. Cifra de afaceri în zona de servicii BMW și MINI a avut o creștere de 4,5 milioane de euro în 2018. În cei 25 de ani de prezență pe piața românească, Automobile Bavaria a vândut peste 45.000 de vehicule și peste 1.050.000 de clienți au vizitat atelierele de service autorizate BMW, MINI și Rolls-Royce. Compania acoperă 63% din vânzările BMW pe piața din România și 95% din vânzările MINI.

Pentru 2019, compania își propune consolidarea poziției de lider în cadrul rețelei BMW din România, urmând să lanseze noile modele BMW X7, BMW Seria 3, BMW Seria 7 pe piața locală.

Anul trecut, grupul condus de Michael Schmidt a deschis la Târgu Mureș un dealer Opel sub brandul MHS Motors, care a vândut 121 de automobile noi în primul an de activitate. „Vom continua strategia multibrand și în 2019. Urmează să deschidem în prima jumătate a anului un dealership Volkswagen la Baia Mare, iar pentru camioanele MAN vom deschide un service și punct de vânzare la Oradea”, a mai spus Michael Schmidt.

Omul de afaceri german de origine română a început anul 2019 cu o schimbare importantă la nivelul rețelei de dealeri BMW pe care o deține în Germania, după ce a făcut un joint-venture cu Pappas Holding GmbH, una dintre cei mai puternice companii auto europene, cu 40 de dealeri în patru țări. „Am vrut un partener mare pentru a putea crește în sudul Germaniei. În doi-trei ani vrem să ajungem la 5.000 de automobile noi vândute pe an și la 10.000 de automobile rulate prin această rețea”, a arătat Schmidt. Acesta a precizat că Schmidt Premium Cars, dealer Rolls Royce pe mai multe piețe, inclusiv în România, nu face parte din acest joint-venture.

Din grupul MHS Holding face parte și MHS Truck & Bus Group România, distribuitorul general MAN pe piața locală, care deține opt centre proprii de competență pentru vehicule comerciale MAN. Distribuitorul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 120 milioane de euro, cu 30% mai mare față de 2017.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: