BizRemote by certSIGN Stiri

Cadrele medicale, noile vedete din social media

12/04/2020 2 min read

Cadrele medicale, noile vedete din social media

Reading Time: 2 minute

Pentru personalul medical din linia întâi, aceste zile în care se luptă cu pandemia de Covid-19 sunt cele mai dificile și riscante din cariera sa. La începutul acestei luni, doar în România erau infectate cu noul coronavirus 357 de cadre medicale.

Cu toate acestea, chiar și în aceste momente negre o serie de doctori și asistente medicale găsesc modalități de a ne ridica tuturor moralul și de a ne aduce zâmbetele pe buze, chiar și pentru câteva secunde. Ca să ne descrețească frunțile, cadre medicale de peste tot din lume se întrec în mișcări de dans, care devin virale pe rețelele de socializare și le atrag un număr record de urmăritori. Atenție influenceri căci vin în forță doctorii, noile vedete din social media.  

@nursekala

Nursing is Cindy’s day job ##coronaviruschallenge ##nurses ##doctors ##afterhours @pcimom @brennasue1023 @em.howard @purseynursey4040

♬ DJ Yames Mashup 2 – dj_yames

Kala Baker este o asistentă medicală din Missouri (SUA) al cărei cont de TikTok (@nursekala) are aproape 40 de mii de urmăritori. A început să posteze clipuri video cu mișcări de dans la începutul lunii  trecute. Într-un interviu pe care l-a acordat postului de televiziune CNN, Kala a declarat că filmările le face după finalul turelor ca să creeze solidaritate în rândul cadrelor medicale din statele cele mai afectate de coronavirus. Kala Baker și-a propus să aducă, cu ajutorul clipurilor video pe care le face, un pic de bucurie într-un spațiu încărcat negativ.

@nursekala

##happyathome because work is home lately.. good thing I love my co workers. @pcimom @brennasue1023 ##nurses ##doctor

♬ Why Is Everything Chrome (Lean Swag Rock Wit It) – King Critical

Și Kala Baker nu este singurul cadrul medical care știe să danseze. Medicul resident Jason Campbell de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Oregon își filmează mișcările de dans, de obicei după terminarea unei ture de 10 – 12 ore. Contul de TikTok al medicului @TheTikTokDoc a ajuns cu rapiditate la 178 de mii de urmăritori. Într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, medicul a precizat că, prin clipurile video pe care le filmează nu intenționează să minimalizeze impactul virusului. „Sunt făcute să le aduc oamenilor un zâmbet, poate singurul pe ziua respectivă”.

@drjcofthedc

Coronavirus Foot Shake. No hand shakin’ allowed in the hospital!##coronavirus ##oohnananachallenge ##oohnanana ##ohnana @jimmyfallon @charlidamelio

♬ Oh Nanana – Remix – dj 6rb & bonde r300

O echipă de cadre medicale de la Spitalul Universitar Thomas Jefferson din Philadelphia (SUA) a reușit să reproducă dansul din piesa „Level Up”, cântată de Ciara. Impresionată de mișcările personalului medical, vedeta a postat dansul lor pe contul ei de Instagram. Jeffrey Salvatore, „vedeta” din clipul video a precizat că ascultă acea piesă frecvent în laboratorul de testare ca să își păstreze motivația.

Brighton Peachey, medic la o unitate de Primiri Urgențe din Salt Lake a profitat de o scurtă pauză să le arate urmăritorilor ei de pe Instagram câteva mișcări de dans. Clipul ei a fost apreciat de aproape 2.000 de utilizatori.

View this post on Instagram

Like if you ❤️ healthcare workers! . We are here to help you! Now please help us by staying home and following the CDC/W.H.O guidelines.? My coworkers and I are on the frontlines of this thing. We put our own health, and our families health at risk each day. And we need your help. We all need to do our part and work together.☺️ . On our break from bustin coronavirus we decided to bust a move and it was a much needed outlet to lift our spirits. I’m so grateful to have the best coworkers an work at such a great organization. It’s been incredible to see everyone work together and how quickly responded to and implemented new procedures to handle this public health crisis. Comment if you liked this video and want to see more.

A post shared by b r i g h t o n p e a c h y (@brightnpeachey) on

Foto: © Funkeyfactory | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă