Tech

Când te-ai uitat ultima oară pe Netflix? Sute de mii de abonamente ar putea fi anulate

25 mai 2020 2 min

Când te-ai uitat ultima oară pe Netflix? Sute de mii de abonamente ar putea fi anulate

Reading Time: 2 minute

Deși Netflix s-a numărat clar printre câștigătorii acestei perioade, în care oamenii au stat acasă și au apelat la serviciile de streaming pentru a-și umple timpul liber, compania are și utilizatori care par să fi uitat că s-au abonat.

„Le vom cere tuturor celor care nu s-au mai uitat la nimic pe Netflix de un an de când s-au abonat să confirme faptul că vor să rămână abonați. Vom face același lucru pentru cei care nu s-au mai uitat la nimic de peste doi ani”, se arată într-o postare de pe blogul Netflix, semnată de Eddy Wu, director pentru inovație în cadrul companiei.

Utilizatorii aflați în această situație, care reprezintă, conform Netflix, circa 0,5% din totalul abonaților (sau câteva sute de mii), vor primi un e-mail prin care li se va cere să confime că doresc să continue să utilizeze serviciul. În cazul în care nu răspund, abonamentul va fi anulat automat.

Cei care aleg să-și anuleze abonamentul dar revin la Netflix în maxim 10 luni vor avea în continuare acces la profilurile, listele favorite, preferințele de vizionare și detaliile legate de cont așa cum erau ele la momentul anulării.

Netflix a avut cel mai bun trimestru la începutul acestui an, înregistrând o creștere a numărului de abonați cu 16 milioane, cu mult chiar și peste propriile estimări, ceea ce a dus totalul pe plan global la 183 de milioane de abonați. Veniturile din primele trei luni ale anului au crescut cu 28%, până la 5,7 miliarde de dolari, în timp ce profitul s-a dublat, ajungând la 709 milioane de dolari.

Netflix s-a lansat oficial în România în ianuarie 2016, având în prezent disponibile pe piața locală trei tipuri de abonament, Minim (7,99 euro/lună), Standard (9,99 euro/lună) și Premium (11,99 euro/lună), diferența fiind dată de numărul de ecrane pe care poate fi vizionat conținutul simultan (1, 2, respectiv 4 ecrane).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: