Business Companii Management Stiri

Cătălin Prunariu, noul Director General TAROM

9 iun. 2021 < 1 min

Cătălin Prunariu, noul Director General TAROM

Reading Time: < 1 minut

Începând din 9 iunie 2021, TAROM are un nou director general, în persoana lui Cătălin Radu Prunariu. Schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat și TAROM. Cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primului an de criză, în
special ”datorită ajustării operațiunilor și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate”, se arată într-un comunica al companiei.

Noua misiune a lui Cătălin Prunariu

În perioada 2019-2020, Cătălin Radu Prunariu a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene.

Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România”, spune noul director TAROM.

Catalin Prunariu

La TAROM, din 2009

Cătălin Prunariu a început să lucreze în cadrul TAROM în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor și examinator. În paralel, între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de
Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române. A fost numit pe postul de director general al TAROM din funcția de director operațiuni zbor.

Cătălin Prunariu este fiul lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: