Management Stiri

Ce vor românii în 2020?

20 ian. 2020 2 min

Ce vor românii în 2020?

Reading Time: 2 minute

Pentru șase din zece angajați români una dintre prioritățile din acest an este schimbarea locului de muncă.

Un studiu realizat recent de portalul de recrutare Best Jobs și dat astăzi publicității arată că schimbarea locului de muncă în 2020 este în topul priorităților celor mai mulți români, după familie și sănătate. Ediția de anul trecut a studiului a arătat că doar patru din zece angajați români se declarau nemulțumiți de situația lor profesională, procent aflat în creștere la ediția de anul acesta a studiului, când șase din zece români vor să facă o schimbare pe plan profesional.  

Un salariu mai mare și mai mult timp liber sunt principalele motive pentru care schimbarea jobului este printre priorități pentru majoritatea angajaților în 2020, mai ales că, din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o bună parte dintre ei. Salariul a stagnat sau chiar a scăzut pentru peste 40% dintre angajați, arată un sondaj realizat de BestJobs la finele anului trecut.

Un alt motiv invocat de 42% dintre respondenți este că vor să schimbe angajatorul, mediul de lucru sau echipa. Totodată, aproape patru din zece consideră că nu au suficiente oportunități de dezvoltare personală, iar trei din zece au intrat în noul an fără a se simți motivați la actualul loc de muncă. Un sfert dintre respondenți se mai plâng de faptul că lucrează într-o companie în care le este dificil să avanseze, iar 13,4% afirmă că nu le mai place ceea ce fac.

Peste o treime dintre respondenți analizează opțiunea de a-și schimba complet domeniul de activitate, 14% au în vedere să își caute un job în afara țării, iar alți 17% sunt indeciși, însă nu exclud această opțiune.

„Schimbările din societate se reflectă profund pe piața muncii. Avem, pe de o parte, inflația ridicată care a erodat o bună parte din veniturile românilor și le-a scăzut puterea de cumpărare, conducând la nemulțumirea angajaților. Apoi, continuă trendul început în urmă cu câțiva ani: românii pun tot mai mare preț pe timpul dedicat familiei și celor dragi. Dacă facem o comparație cu rezultatele sondajului efectuat tot de către BestJobs la începutul anului trecut, când patru din zece angajați aveau în plan schimbarea jobului, vedem o creștere cu 50% a numărului celor interesați de un nou loc de muncă, un procent substanțial. Iar mingea e la angajați”, declară Dan Puică, CEO BestJobs.

Foto: © Turgay Gundogdu | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: