BizRemote by certSIGN Interviuri Management

Viorel Leca, Gebrüder Weiss România: „Previzionăm o scădere a volumelor, dar și un apetit crescut pentru comenzile online”

22 mart. 2020 2 min

Viorel Leca, Gebrüder Weiss România: „Previzionăm o scădere a volumelor, dar și un apetit crescut pentru comenzile online”

Reading Time: 2 minute

Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss România ne-a vorbit despre cum restricțiile impuse de fiecare țară în parte și deciziile autorităților locale de a închide anumite puncte de frontieră, pot afecta compania pe care o conduce

Ce măsuri ați luat în companie pentru a preveni răspândirea COVID-19? Ce măsuri ar trebui să ia companiile pentru prevenirea răspândirii coronavirus?

În acest moment dificil, prioritare pentru orice companie trebuie să fie protecția și sănătatea angajaţilor săi.

Gebrüder Weiss a luat măsuri extinse pentru a se asigura că procesele sale de lucru sunt sigure. Am format un grup de contingență pentru a gestiona efectele probabile ale Covid-19. Grupul are rolul de a monitoriza, analiza situația și a lua măsurile necesare la nivelul întregii organizații Gebrüder Weiss România, astfel încât procesele de lucru să se desfășoare fără sincope, în beneficiul tuturor partenerilor noștri.

Am pregătit planuri adecvate de urgență și continuitate, cu măsuri ce vor fi activate și implementate după cum va fi necesar.

Aveați deja implementată o metodologie pentru lucrul remote sau ați adoptat una ad-hoc?

Suntem pregătiți din punct de vedere al infrastructurii pentru a lucra remote dacă va fi necesar. Am activat deja pentru colegii noștri VPN-uri, au fost făcute testări, totul este funcțional și va fi putea fi pus în practică.

În momentul de față, procesele și activitatea companiei se desfășoară normal. Suntem bineînțeles afectați de restricțiile impuse de fiecare țară în parte, precum și de deciziile autorităților locale de a închide anumite puncte de frontieră. Astfel, ne confruntăm cu întârzieri în ceea ce privește traficul internațional. Sunt însă măsuri necesare având în vedere viteza de răspândire a virusului și criza cu care ne confruntăm. Facem față situației curente și suntem pregătiți pentru o eventuală înrăutățire sau înăsprire a măsurilor adoptate.

Cum asigurați respectarea standardelor de securitate și GDPR în cazul angajaților care lucrează de acasă?

Lucrul de acasă presupune în continuare desfăsurarea activităților în sistemul Gebrüder Weiss. Departamentul IT central asigură securitate maximă a datelor și informațiilor ce fac obiectul activității, inclusiv cele cu caracter personal.

Care estimați că este impactul imediat al epidemiei de COVID-19 asupra businessului companiei?

Virusul Covid-19 reprezintă o amenințare asupra sănătății populației si mediului economic prin încetinirea economiei. Momentan ne confruntăm cu întârzieri în traficul internațional. Previzionăm o scădere a volumelor, dar și un apetit crescut pentru comenzile online, inclusiv pentru mărfuri cargo, pentru care Gebrüder Weiss oferă serviciul Home Delivery.

Foto: Vali Mirea

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: