Finanțe Stiri

CEC Bank lansează Card2Card, serviciu pentru transferuri de bani de pe mobil

20 ian. 2020 3 min

CEC Bank lansează Card2Card, serviciu pentru transferuri de bani de pe mobil

Reading Time: 3 minute

CEC Bank lansează serviciul Card2Card pentru transferul rapid de bani de pe mobil  între carduri bancare, dezvoltat pe platformele organizatiilor de carduri.

Serviciul poate fi accesat prin aplicația dedicată Card2Card Transfer, sub forma unui portofel digital, disponibilă atât pentru telefoanele cu sistem de operare Android, cât și pentru telefoanele cu iOS, arată banca, într-un comunicat de presă.

Transferurile de bani prin intermediul Card2Card Transfer vor permite utilizatorilor de carduri bancare să inițieze trimiteri de bani, solicitări de bani către/de la numere de telefon editate de utilizator, care sunt/nu sunt salvate în agenda telefonului. Se pot transfera rapid sume de bani în lei și în EUR din/către carduri emise de instituții financiar – bancare din România și din străinătate (Italia, Spania, Franța, Germania, Marea Britanie, Scoția, Irlanda, Țara Galilor, Olanda, Belgia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Austria).

Pentru clienții utilizatori de carduri Visa emise de CEC Bank, transferurile de bani se pot realiza și prin aplicația CEC Pay, lansată de curând de bancă.

Totodata, CEC Bank anunță disponibilitatea plăților contactless la orice terminal din România sau străinătate care acceptă astfel de plăți prin dispozitivele smartwatch folosind cardurile Visa înrolate în wallet-urile Fitbit Pay și Garmin Pay.

”CEC Bank are peste 155 de ani de tradiție în România, dar ținem pasul cu vremurile și lansăm pe piață produse și servicii inovative, astfel încât să răspundem mai bine nevoilor clienților. În prezent, telefoanele mobile au ajuns sa fie folosite mai des decât computerele pentru navigarea pe internet. În același timp, transferurile de bani de la persoană la persoană continuă să fie populare – de la împărțirea notei la restaurant, până la sumele pentru membri ai familiei sau împrumuturi. În acest context, serviciul de transfer de bani pe card lansat de CEC Bank răspunde nevoilor de rapiditate și accesibilitate”, explică Bogdan Neacșu, Director General – Președinte CEC Bank.  

“Datele noastre arată că una din 10 plăți în magazine este realizată în prezent cu un card Visa din portofele mobile,  dovadă că românii își doresc să facă plăți rapid, comod și în siguranță cu dispozitive mobile. Plățile contactless prin smartwatch, care integrează opțiunea Pay, sunt adaptate consumatorilor cu un stil de viață modern și încurajează libertatea de mișcare, oferind în același timp un nivel de securitate foarte ridicat. Mai mult, clienții CEC Bank care își înrolează cardul Visa în portofelul digital CEC Pay vor putea trimite și primi bani, în timp real, de la rude și prieteni, atât în țară, cât și în străinătate, prin intermediul platformei de plăți Visa Direct. Astfel, transferul de bani se realizează eficient și sigur, direct în contul beneficiarului, pe baza informațiilor de card”, a declarat Cătălin Creţu, General Manager pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

Pentru a putea activa serviciul de transferuri Card2Card, utilizatorii trebuie să descarce aplicația Card2Card Transfer, disponibilă atât pentru clienții CEC Bank, cât și pentru clienții altor instituții financiar – bancare, să se autentifice și să adauge atât carduri bancare, cât și carduri de fidelitate, emise de diferiți comercianți.

Aplicația Card2Card Transfer poate fi instalată în mod gratuit, iar pentru transferurile de bani efectuate până la data de 31.12.2020 nu se plătesc comisioane. Clienții pot consulta ghidul de utilizare și comisioanele aferente pe www.cec.ro 

CEC Bank este banca românească cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea din România. Fondată în 1864, banca are în prezent peste 2 milioane de clienți, peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de 29,3 miliarde lei, la sfârșitul anului 2018. Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: