Evenimente trecute

Cei mai buni nu se multumesc cu putin

26 nov. 2013 2 min

Cei mai buni nu se multumesc cu putin

Reading Time: 2 minute

Cinci zile de conferinte, zeci de speakeri, sute de participanti si nenumarate idei valoroase puse in discutie – doar Zilele Biz pot oferi asa ceva si editia a 12-a le-a oferit din plin.

A fost o editie cu adevarat “Best of the Best”, la nivelul speakerilor, al prezentarilor si al discutiilor pe care acestea le-au generat. Era normal sa deschida evenimentul cei mai buni – potrivit unui Top 50 realizat pentru Biz de Unlock Market Research – antreprenori romani, care au vorbit nu despre cifre de afaceri, profit sau investitii, ci despre pasiunea pentru business. Despre dragostea pentru o idee, pe care vrei s-o vezi pusa in aplicare si pe care vrei apoi s-o dezvolti.

Camelia Sucu, prima in Top 50 Antreprenori Romani, a vorbit chiar despre o anumita nebunie frumoasa a antreprenorului, mai ales in Romania, unde intalnesti la tot pasul piedici cand vrei sa construiesti un business. Iar Jean Valvis a spus din suflet ca, atunci cand pasiunea se termina, ramane dragostea pentru ideea ta. Cu sfaturi pentru “indragostiti” a venit panelul moderat de Sergiu Negut, partener la Wanted – Transformation Consultancy, fiindca in afaceri pasiunea nu poate creste fara un tel clar.

Ziua Inovatiei a inceput cu ambasadorul campaniei Biz & DDB “Sustinem Inovatia”, Mircea Tudor, care impreuna cu echipa sa a prezentat felul in care apar si, mai ales, sunt concretizate idei cum este scannerul de avioane Roboscan Aeria. Pasiunea sa si seriozitatea s-au vazut clar cand Ionut Budisteanu ne-a vorbit despre proiectul lui de masina autonoma. In aceeasi zi, revista “Time” il plasa pe Ionut printre cei mai influenti 16 tineri din lume.

Inovatia are insa nevoie de unelte puternice, iar Tudor Galos, Consumer Marketing Manager la Microsoft Romania, a aratat ca acestea permit acum oricarei companii, oricat de mica, sa inoveze si ca inovatia a devenit obligatorie pentru supravietuirea pe piata.

Managementul impletit cu pasiunea are ca rezultat leadershipul. Tocmai de aceea, Harry Meintassis, General Manager al Hay Group Romania, a prezentat in exclusivitate Top 10 companii din Romania in care liderii se pot dezvolta cel mai bine, despre care puteti citi pe larg in acest numar al revistei. Leadershipul s-a vazut clar in felul in care abordeaza businessul Steven van Groningen, President & CEO al Raiffeisen Bank, si Violeta Luca, CEO al Flanco Retail.

Din nou despre pasiune, de data aceasta pentru fapte bune si pentru a schimba lumea, a fost vorba in ziua de CSR, care a iesit din zona viselor si a intrat serios in zona proiectelor concrete si a antreprenoriatului social, deloc sprijinit legislativ in Romania, dar care se dezvolta datorita pasiunii celor implicati.

Cele mai noi tendinte in media si marketing, de la goodvertising la hijackvertising, trecand prin social media si noua stiinta a engagementului, au generat dezbateri aprinse in ultima zi a evenimentului organizat de revista Biz. Inceput cu un Top 50, Zilele Biz s-a incheiat cu altul la fel de valoros, “Cele mai inovatoare 50 de branduri in perceptia consumatorului roman”, in urma unui studiu realizat de Ipsos Research. Zilele Biz 2013 s-au incheiat. Va asteptam la Zilele Biz 2014!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: