Business Companii

Cel mai mare eveniment european al construcțiilor viitorului, în București

14 mai 2019 2 min

Cel mai mare eveniment european al construcțiilor viitorului, în București

Reading Time: 2 minute

Între 26 și 29 mai, cercetători din peste 40 de țări și 6 continente se întâlnesc în București pentru a dezbate despre proiectarea construcțiilor viitorului în cadrul CLIMA 2019.

CLIMA este cel mai mare eveniment european dedicat proiectării construcțiilor viitorului și este pentru prima oară în ultimii 25 de ani când o țară sud-est europeană găzduiește acest congres și o premieră absolută pentru țara noastră.

Pentru organizarea acestei ediții, ajunsă la numărul XIII, România a concurat cu mai multe state europene. Ediția de la București se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Academiei Române și are drept temă ”Mediul construit în fața provocărilor aduse de schimbările climatice” (”Built Environment Facing Climate Change”). 

Evenimentul va reuni peste 1000 de participanți din peste 40 de țări și 6 continente și va avea peste 70 de sesiuni de prezentări, concursuri studențești, cursuri, workshop-uri și o amplă expoziție – timp de 4 zile, la Biblioteca Națională a României.

clima2019

Printre subiectele care vor fi dezbătute la CLIMA 2019 se numără: sisteme și echipamente de instalații pentru clădiri inteligente și eficiente energetic, clădiri pasive și surse de energie regenerabilă, sisteme urbane integrate de management energetic, confort în clădiri și în alte medii artificiale de locuit, într-un climat exterior potrivnic.

Evenimentul este dedicat specialiștilor în ingineria instalațiilor pentru clădiri, auditorilor energetici, evaluatorilor de clădiri ”verzi” dar și celor preocupați de teme ”la zi” cu privire la asigurarea confortului și siguranței din clădirile viitorului (arhitecți, urbaniști, specialiști în ecologie sau în politici de sănătate publică).

”La ediția din acest an a Congresului CLIMA încercăm să investigăm modificările pe care trebuie să le operăm asupra clădirilor pentru a contracara schimbările climatice, cauzate în mare măsură și de construcții – sfera care presupune cel mai mare consum de energie, comparativ cu alte domenii economice: transporturi, industrie, agricultură”, a declarat Directorul General CLIMA 2019, Cătălin Lungu, Conf.Univ.Dr.ing. la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Lista participanților la CLIMA 2019 reunește nume de primă mărime ale scenei științifice internaționale, între care și doi specialiști de origine română: Cătălina Turcu – profesor asociat al The Bartlett, University College London – va deschide seria conferințelor, iar Ovidiu Noran – cercetător în cadrul Griffith University Australia – o va închide. Lor li se alătură șapte importanți cercetători din: Japonia – Profesorul Shin-ichi Tanabe, Department of Architecture, Waseda University, Statele Unite ale Americii – Dr. Hui Zhang, cercetător la Berkeley University și Profesorul William Bahnfleth, Penn State University, Franța – Profesorul Francis Allard, Université de la Rochelle, Danemarca – Profesorul Bjarne W. Olesen, DTU Department of Civil Engineering, Germania – Werner Luthsch, Președintele EURO HEAT AND POWER și Finlanda – Mika Hattunen, Președintele Grupului HALTON.

Programul complet al evenimentului, aici. Accesul se face pe bază de înregistrare online

Evenimentul este organizat de: REHVA – Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning (HVAC) Associations, organizația profesională pan-europeană dedicată îmbunătățirii sănătății, confortului și eficienței energetice în clădiri, reprezentând o rețea de peste 120000 de ingineri din 28 de țări; AIIR – Asociația Inginerilor de Instalații din România, o asociație profesională cu peste 1700 de membrii persoane fizice, ingineri si arhitecți si cca 50 de companii-membrii persoane juridice, și UTCB – Universitatea Tehnică de Construcții București.

Foto: © Ramcreativ | Dreamstime.com

Array
One Comment
  1. Andreea Vintila
    Suna foarte bine! Sa ne mai tineti la curent cu astfel de noutati. Consideram ca este foarte util sa ne documentam in privinta acestor aspecte, pentru a construi un viitor cat mai sustenabil!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: