Companii Stiri

Cel mai precis laser din lume, si la Bucuresti

8 dec. 2014 2 min

Cel mai precis laser din lume, si la Bucuresti

Reading Time: 2 minute

Clinica de oftalmologie Ama Optimex lanseza prin intermediul diviziei ScapaDeOchelari, cel mai precis laser din lume, sistemul femtolaser VisuMax – Carl Zeiss Meditec, care permite corectarea dioptriilor printr-o interventie minim invaziva, intr-o singura procedura, si corectarea dioptriilor mari, imposibil de corectat pana acum cu ajutorul laserului.

Prin introducerea acestei aparaturi de ultima generatie, Ama Optimex este una dintre cele trei clinici din Europa Centrala si de Est si singura din Romania care ofera operatii pentru reducerea dioptriilor prin tehnicile ReLEx Smile si FemtoLasik.

Pana acum astfel de interventii puteau fi realizate numai in afara tarii.

“O procedura dureaza aproximativ 10 minute si se face sub anestezie locala. Cu ajutorul laserului cu femtosecunde, intr-o singura interventie cu laser asupra ochiului, se decupeaza o lenticula in grosimea corneei si se face o incizie de 4 mm sub forma de tunel, prin care este extrasa ulterior lenticula. Astfel, este modificata raza de curbura a corneei si corectat defectul de refractie al ochiului”, explica Dr. Andrei Filip, medic primar specialist oftalmolog, Ama Optimex.

Operatia se desfasoara fara durere, disconfortul dupa operatie este minim si recuperarea rapida. In cele mai multe dintre cazuri, pacientul are o acuitate vizuala buna la una sau doua zile dupa operatie, iar in cateva saptamani aceasta se stabilizeaza complet.

In clinica AmaOptimex se efectueaza operatii pentru tratarea miopiei, hipermetropiei, astigmatismului, presbiopiei si anizometropiei.

Infiintata in 1991, clinica de oftalmologie Ama Optimex este un lider in oftalmologia privata din Romania si una dintre primele clinici private de oftalmologie din tara. Prof. Amarelia Filip si Conf. Dr. Mircea Filip, carora li s-a alaturat mai tarziu Dr. Andrei Filip, au dezvoltat o clinica moderna, prin introducerea unor tehnici si echipamente medicale de ultima ora in Romania. Acum, Ama Optimex are o echipa formata din 10 medici oftalmologi, un medic anestezist si 11 asistente medicale, care trateaza peste 20.000 de pacienti anual si efectueaza peste 3.000 de interventii chirurgicale pe an.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: