Companii Stiri

Cele mai bune rezultate din istoria Autonom au întărit compania pentru situația dificilă din 2020

12 mai 2020 2 min

Cele mai bune rezultate din istoria Autonom au întărit compania pentru situația dificilă din 2020

Reading Time: 2 minute

Rețeaua de mobilitate Autonom Services a avut anul trecut venituri consolidate de aproximativ 339 milioane de lei, mai mari cu 35% față de 2018, se arată într-un comunicat al companiei.

Profitul operațional (EBITDA) a crescut și el cu 57%, până la 132 de milioane de lei, în timp ce profitul net a fost de 17,5 milioane lei (+7%). În 2019, compania a atras 20 de milioane de euro de la Bursa de Valori București printr-o emisiune de obligațiuni corporative.

Rezultatele consolidate ale Autonom Services includ cele două linii de afaceri principale, leasing operațional și închiriere pe termen scurt (rent-a-car), dar și alte servicii suplimentare oferite de Autonom.

„Am reușit să majorăm cota de piață fără să sacrificăm profitabilitatea pe termen lung și să atragem clienți și servicii noi, dezvoltate organic și prin parteneriate. 2020 ne va arăta dacă modelul nostru de afaceri bazat pe sustenabilitate, adaptabilitate și flexibilitate va fi suficient de agil pentru a trece peste toate provocările aduse de această criză sanitară”, a declarat Dan Ștefan, coacționar al grupului Autonom Internațional, din care face parte Autonom Services.

Linia de leasing operațional a deservit 1.461 de clienți în 2019, operând o flotă de 7.118 de autovehicule, care a adus venituri consolidate de 159 milioane de lei, cu 48% peste nivelul din 2018. Compania a finalizat cu succes integrarea în grup a BT Operational Leasing și a trecut printr-un proces de rebranding.

Divizia de rent-a-car, care servicii de închiriere auto pe termen scurt și mediu, de la minimum o zi și până la 12 luni, a crescut cu 14% față de anul 2018, înregistrând anul trecut venituri consolidate de aproximativ 66 milioane lei. Autonom Rent-a-Car a operat o flotă de 2.034 de vehicule, având 44 de agenții în 31 de orașe din România. Peste 85% din cifra de afaceri rent-a-car a fost generată de persoane juridice, iar gradul mediu de ocupare al flotei a fost de 80%.

Ca linie de venituri suplimentare, Autonom comercializează în fiecare an mașini ajunse la sfârșitul perioadei de amortizare. În cursul anului 2019, compania a vândut 2.215 de vehicule din flota sa, pentru o sumă totală de 93,5 milioane de lei, 33% din vânzări fiind făcute către persoane fizice.

„Suntem optimiști în ceea ce privește viitorul Autonom – considerăm că suntem într-o poziție foarte bună pentru a continua dezvoltarea accelerată, chiar și în 2020”, a declarat Marius Ștefan, coacționar și fondator al grupului Autonom International.

Pentru 2020, oficialii companiei spun că vor continua să investească până la 80% din bugetul propus, chiar și în contextul unei crize economice majore, pentru a întări businessul.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: