Lifestyle

Cele mai frumoase ceasuri ale lumii de la celebrul salon Watches & Wonders 2020

29 apr. 2020 3 min

Cele mai frumoase ceasuri ale lumii de la celebrul salon Watches & Wonders 2020

Reading Time: 3 minute

Să privim și partea frumoasă a situației provocate de pandemia de COVID-19: celebrul salon de ceasuri de lux Watches & Wonders (fostul Salon International de la Haute Horlogerie) s-a derulat anul acesta online, ceea ce înseamnă că și muritorii de rând au acces la adevăratele bijuterii care măsoară timpul.

De obicei, salonul, la care au participat anul acesta 30 de branduri de top din domeniul orologeriei de lux, are loc în spatele ușilor închise, dar anul acesta organizatorii au deschis virtual porțile către toată lumea. Să ne delectăm, deci, admirând câteva dintre superbele ceasuri lansate la această ediție.

Hermès Arceau L’Heure de la Lune

Mișcările astrale sunt de multă vreme inspirația artiștilor, iar orologierii nu fac excepție. Hermès a colaborat cu inventivul atelierul elvețian Chronode pentru a scoate la iveală acest ceas, cu cadran realizat din „felii” de meteorit deasupra căruia plutesc două luni de sidef, pentru a reda fazele lunii din ambele emisfere.

Vacheron Constantin Les Cabinotiers La Musique du Temps

Arta ceasurilor decorative (metiers d’art în limbaj de specialitate) produce minunății precum seria păsărilor cântătoare lansată de legendarul brand elvețian Vacheron Constantin în cadrul colecției Les Cabinotiers de anul acesta. Am ales gaița albastră, una dintre cele patru păsări atemporale ale colecției.

Panerai Submersible EcoPangaea Tourbillon GMT Mike Horn Edition

Iată un ceas care își dezvăluie fără rușine (câteva din) secretele mecanismelor interne prinse de o plasă de titan și încadrate în oțel recuperat de pe iahtul cu pânze cu care exploratorul sud-african Mike Horn a înconjurat lumea în cadrul Expediției Pangaea.

Piaget Altiplano Ultimate Concept

Cel mai subțire ceas mecanic făcut vreodată, Piaget Altiplano Ultimate Concept are doar 2 mm grosime, performanță reușită prin combinarea a patru componente principale (puntea balansierului, spatele carcasei, inelul carcasei și bezelul) într-o singură componentă.

Roger Dubuis Excalibur Diabolus in Machina

Când dai frâu liber creativității, dar obții și certificarea Poinçon de Genève, poți avea rezultate surprinzător de îndrăznețe, dar cu atât mai originale cum este cazul lui Excalibur Diabolus in Machina, de la Roger Dubuis. Diavolul nu se ascunde deloc aici, îl vedem cu ochiul liber și ne place!

Jaeger-LeCoultre Master Control Chronographe Calendar

Design nou inspirat de ceasurile rotunde clasice din anii ’50 noua linie Master Control de la Jaeger-LeCoultre aduce în același timp un aer modern. În plus, modelul Chronographe Calendar combină pentru prima oară cronograful cu calendarul complet, ce cuprinde inclusiv fazele lunii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: