Tech

Ce a recomandat Bucureștiul ca gazdă a noului Centru European de Cybersecurity

10/12/2020 < 1 min read

Ce a recomandat Bucureștiul ca gazdă a noului Centru European de Cybersecurity

Reading Time: < 1 minut

Bucureștiul a câștigat titulatura de gazdă pentru noul Centru Cyber al Uniunii Europene, într-o competiție cu alte 6 orașe din Europa. Propunerea de regulament de instituire a Centrului Cyber al UE a fost lansată de Comisia Europeană în 2018.

”Localizarea Centrului European de Securitate Cibernetică la București este o validare dincolo de granițele țării noastre a expertizei românești într-un domeniu complex și absolut esențial în anii care urmează. Este, în același timp, o obligație pentru România să privească cu mai multă responsabilitate susținerea ecosistemului tech actual care, așa cum susținem de atâția ani, poate contribui decisiv la viitorul digital european”, a declarat Mihai Matei, președintele ANIS.

În cifre, ecosistemul IT&C din România arată astfel:

  • Locul 6 în UE în ceea ce privește numărul de absolvenți IT&C
  • Peste 27.000 de studenți înscriși anual la facultăți cu profil tehnologic
  • Programe de cybersecurity dezvoltate în 11 universități și licee din România
  • Locul 4 la nivel mondial în privința numărului de medalii obținute la competițiile academice
  • Bucureștiul este cel mai important centru IT&C din țară, cu peste 83.000 de specialiști angajați în 118 companii tech și investiții de peste 1.1 miliarde de euro atrase în ultimii 7 ani în startup-uri tech
  • Industria IT&C a contribuit la creșterea economică în primul trimestru al anului 2020 cu aproape 40%, iar în 2019, contribuția sectorului la formarea PIB a fost de 6%, cu o cifră de afaceri de peste 5 miliarde euro

Companiile de IT și-au asumat și misiunea de a sprijini comunitățile locale și naționale prin dezvoltarea de campanii interne de CSR ori susținerea diverselor inițiative externe de responsabilitate socială. Firmele de IT din România au sprijinit domeniul sănătății, preponderent în actualul context pandemic, cu aproximativ 903.000 euro, cumulat.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă