Stiri

Vom scăpa de mască dacă se vaccinează peste 50% din cetățeni

26 apr. 2021 < 1 min

Vom scăpa de mască dacă se vaccinează peste 50% din cetățeni

Reading Time: < 1 minut

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat că am putea vorbi despre renunțarea la măștile de protecție în aer liber, dacă se vaccinează peste 50% dintre cetățeni. Afirmațiile au fost făcute la finalul săptămânii trecute, la Antena3. Restricțiile din București ar putea astfel să fie ridicate. Ceea ce înseamnă că se vor redeschide sălile de sport. Iar dacă rata de infectare va continua să scadă, se vor putea redeschide restaurantele la interior.

Potrivit prefectului nu vor fi excepții pentru bucureștenii care s-au vaccinat deja.

„Dacă vom avea peste 50% din cetățeni vaccinați vom putea discuta despre renunțarea la masca în spații deschise.”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Terasele vor fi deschise până la ora 21

„Nu se discuta la acest moment despre excepții pentru cei vaccinați, să nu mai poarte masca în exterior.

Indicele de infectare este în scădere. Sperăm că în curând să trecem de 3.5 și atunci o să rămânem pe regulile anterioare. Eu cred că este posibil mai devreme de vara, dacă trecem cu bine de sărbătorile de Paște.

Dacă ne vom comporta ca până acum, este posibil ca în 2-3 săptămâni să avem un indice suficient de mic care să ne permită să avem terasele deschise până la ora 21:00. La fel și pentru magazine.”, a mai spus Alin Stoica.

One Comment
  1. Centru de vaccinare drive thru în Piața Constituției - Revista Biz
    […] Prefectul Capitalei a afirmat la finalul săptămânii trecute că s-ar putea renunța la masca în spații publice, dacă bucureștenii s-ar vaccina în proporție de minim 50%. […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: