Brand Focus

Challenge Accepted – Hackathon, pentru pasionații de tehnologie (P)

30 mai 2019 4 min

Challenge Accepted – Hackathon, pentru pasionații de tehnologie (P)

Reading Time: 4 minute

Școala informală de IT își continuă creșterea planificată pentru acest an, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de cursanți. Până în prezent, peste 3500 de pasionați de tehnologie au absolvit, în cele mai mari 6 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova), cursurile de inițiere, pregătire și specializare în IT la Școala informală de IT.

La sediul din București se urmărește extinderea programelor de învățare spre limbaje sau tehnologii de programare precum Python, Machine Learning, Inteligență Artificială, împreună cu tot mai mulți parteneri din rândul companiilor de IT, alături de care se implică în procesul de educație. Cu un grad de angajabilitate de peste 80% a absolvenților la nivel național, Școala informală de IT intenționează să își mențină poziția de lider în educația informală.

Cursanții școlii beneficiază de pregătire preponderent practică, din partea unei echipe de mentori cu o vastă experiență în marile companii de IT – lucru confirmat de-a lungul timpului prin rezultatele absolvenţilor acesteia.

“Din poziția de lider în domeniul educației alternative în România, Școala informală de IT și-a creat o  misiune: aceea de a schimba în bine viețile oamenilor din jur. Challenge Accepted – Hackathon asta face, oferă contextul potrivit ca liniile de cod care se scriu cu pasiune să poată schimba dinamica societății. Întreaga comunitate a celor pasionați de IT e implicată activ pentru a găsi soluții moderne și inovative la probleme concrete stringente ale semenilor noștri. Da, există o linie de cod care poate face lumea un loc mai bun. Sunt convins că la eveniment se vor înscrie mulți specialiști IT cu suflet. Mizăm pe sprijinul lor”, a declarat Mihai Talpoș, Co-fondator Școala informală de IT & Organizator Challenge Accepted – Hackathon.

Ajunsă anul acesta la cea de-a V-a ediție, competiția Challenge Accepted Hackathon, organizată de Școala informală de IT, se desfășoară între 7 și 9 iunie, la București LakeView Building și este deschisă publicului larg.

“Ne-am dorit să punem la dispoziția cursanților posibilitatea de a-și testa cunoștințele și de a lucra într-o echipă multidisciplinară chiar în timpul programului de învățare, într-un proiect similar celor desfășurate într-o firmă de IT, iar la absolvire, fiecare cursant să fi trecut deja printr-o experienţă cât mai apropiată de realitate. Proiectul la care se lucrează poate fi dezvoltat mai departe și poate fi chiar monetizat. Așa a luat naștere Challenge Accepted, o provocare interdisciplinară, un concurs între echipe formate din cursanți ai Școlii informale de IT, urmând ca procesul de implementare a aplicației pe care și-au propus să o realizeze împreună, să urmeze toate etapele unui proces real, sub coordonarea unor Project Manageri. Fiecărei echipe i s-a alăturat și câte un consultant tehnic – unul din mentorii Școlii”, își aduce aminte Carmen Ciulacu, site manager al Școlii informale de IT – București.

Pe parcursul a 48 de ore, participanții la maratonul de codare vor găsi soluții tech inovative pentru probleme stringente din sfera serviciilor medicale & pharma și pentru gestionarea situațiilor de urgență din România și din lume. Mișcări seismice, incendii, epidemii, accidente tehnologice, radiologice, biologice sau alte tipuri de calamități naturale și antropice sunt subiecte aduse în atenția specialiștilor IT, dar și a celor pasionați de tehnologie aflați la început de drum în carieră. La finalul evenimentului, participanții din cadrul a 25 de echipe vor fi creatorii de produse care schimbă dinamica societății prin prototipurile de aplicații moderne cu un impact pozitiv în viața oamenilor. Înscrierile sunt deschise până în 6 iunie pentru pasionații de IT, cei ce vor găsi soluții în timpul maratonului de codare de 48 de ore pentru a face comunitatea în care trăiesc un loc mai sigur.

Anul trecut, nu mai puțin de 80 de IT-iști voluntari din toată România, dar și originari din Olanda, Spania sau Nigeria, au dezvoltat prototipuri de aplicații inovative în scopul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Participanții la competiția organizată de Școala informală de IT au acceptat provocări lansate de instituții precum: MagicCamp, Institutul RoNeuro – Centru de Cercetare și Diagnostic al Bolilor Neurologice, Transylvania College, Primăria Cluj-Napoca și mulți alții.

Alin Deac impreuna cu echipa câștigătoare a locului I la ediția din 2018 a Challenge Accepted e1559226692478
Alin Deac, împreună cu echipa câștigătoare a locului I la ediția din 2018 a Challenge Accepted

„O linie de cod poate face lumea un loc mai bun pentru 50 de milioane de oameni, cărora le poate schimba astăzi viața; la fel și celor peste 135 de milioane de oameni din lume, în 2050.  Softul creat de noi la Challenge Accepted – Hackathon pentru device-ul Institulului RoNeuro va ajuta la diagnosticarea timpurie a bolilor neurologice degenerative, chiar cu 8-10 ani înainte de diagnosticarea prin metodele actuale, facilitându-se astfel un tratament preventiv”,  Alin Deac, specialist IT & unul din mentorii echipei câștigătoare a locului I la ediția din 2018 a Challenge Accepted.

În această ediție, ONG-uri, instituții publice și asociații profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma și al gestionării situațiilor de urgență sunt invitate să înscrie în competiție, până la 1 iunie, problemele stringente cu care se confruntă în activitatea lor și care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei. Problemele vor deveni „provocări” în competiția Challenge Accepted – Hackathon.

JAVA, Android, iOS, JavaScript, .NET, Machine Learning, Big Data și IoT sensors sunt doar o parte dintre tehnologiile moderne cu care developerii vor lucra în timpul hackathon-ului, alături de Business Analysts, UX Designers și Project Managers. Toate cele 25 de echipe multidisciplinare vor fi mentorate de practicieni cu o vastă experiență în companii IT de prestigiu. Și cei care doresc să devină mentori la competiția organizată de Școala informală de IT se pot înscrie online pe website-ul evenimentului: https://challenge.scoalainformala.ro/.

Evenimentele dedicate pasionaților de IT continuă în această toamnă cu multe alte proiecte dedicate cursanților și absolvenților școlii din București. Sub egida Community Day powered by BRD se pregătesc o serie de întâlniri informale, unde cursanții și absolvenții Școlii informale de IT interacționează cu companiile de IT, cu mentorii de la alte discipline și cu HR manageri, fiind puse astfel față în față ultimele generații de absolvenți cu cei care pășesc pentru prima oară pe „băncile școlii”.

În plus, Școala informală de IT dezvoltă proiectul Atelierul Digital pentru Programatori în parteneriat cu Google, prin care 460 de studenți din facultățile cu profil IT au acces la cursuri gratuite de Java și Android în trei centre universitare: București, Cluj-Napoca și Timișoara. Programul are ca obiectiv educarea și creșterea numărului de dezvoltatori Android în rândul pasionaților de IT.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: