CSR Stiri

Chef Adrian Hădean extinde campania Solidar Social

18 iun. 2020 2 min

Chef Adrian Hădean extinde campania Solidar Social

Reading Time: 2 minute

După trei luni de muncă voluntară și peste 60.000 de porții de mâncare livrate către personalul medical din spitalele din București și către persoane vulnerabile, echipa condusă de chef Adi Hădean extinde activitatea campaniei Solidar Social până la finalul anului.

În următoarea perioadă, compania se va concentra pe deservirea cazurilor sociale din sectorul 6, urmărindu-se extinderea inițial în restul Bucureștiului și ulterior în țară. Obiectivul este implementarea unui program național care să implice, pe termen lung, categoriile defavorizate în crearea propriei bunăstări.

„Dorința noastră este să îi ajutăm pe oamenii din categoriile defavorizate să rupă lanțul dependenței și să participe activ la realizarea propriului bine. După cum știm, e mult mai folositor să îl înveți pe om să pescuiască, decât să îi dai un pește în fiecare zi”, spune chef Adi Hădean.

Acțiunea umanitară „Solidar Social” este posibilă datorită implicării a peste 80 de voluntari în bucătărie, la asamblare și la transport, prin donațiile sponsorilor și prin donațiile în bani făcute de oameni pe platforma activsocial.ro. Edenia, brand ce aparține portofoliului Macromex și unul dintre principalii susținători ai campaniei, a anunțat recent extinderea donației în produse până la finalul anului. De asemenea, PepsiCo România, prin Fundația PepsiCo, se alătură campaniei cu un grant în valoare de 105.000 de dolari. PepsiCo va contribui cu 60.000 de dolari pentru distribuirea a 1.200 de mese calde zilnic pe o perioadă de o lună, grupurilor vulnerabile din spitale, şcoli şi centre comunitare, la nivel naţional, iar 45.000 de dolari vor fi sub formă de produse.

De-a lungul celor trei luni, s-au alăturat proiectului Penny Market, Unilever, Hochland, Nordic, Univer, Orkla Foods. Mâncarea gătită este transportată respectând toate protocoalele de siguranță, cu o flotă de 5 autoutilitare oferite de Autonom și alimentate cu carburant de MOL România și OMV Petrom.

 „Solidar Social” este o acțiune umanitară inițiată pe 1 aprilie de Asociația Adi Hădean, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 – București, la care s-au alăturat zeci de bucătari voluntari, care pregătesc zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus: medici și personal medical din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: