Lifestyle

Cine aduce sportul mai aproape de oamenii cu deficiențe?

31/07/2019 2 min read

author:

Cine aduce sportul mai aproape de oamenii cu deficiențe?

Reading Time: 2 minute

Florin Georgescu are 40 de ani și este o persoană cu handicap senzorial, fiind nevăzător de la vârsta de doisprezece ani. Este doctorand în psihologia educației, iar în 2009, alături de Alexandru Răcănel, a realizat un semi tur de țară cu o bicicletă tandem, pe distanţa București – Sighetul Marmației. Următoarea idee, aceea de a înființa o asociație, a venit ca un pas natural de urmat.

De la o simplă plimbare cu bicicleta în tandem a ajuns să înființeze ”Asociația Tandem Arena” cu scopul de a oferi oportunitatea persoanelor cu dizabilități de a practica activități spotrive paralimpice.

Sportul, în special ciclismul în tandem, i-a schimbat stilul de viață lui Florin încă din 2010, de când s-a urcat pentru prima dată pe bicicletă, el parcurgând peste 5.000 de kilometri în tandem.

”În decembrie 2011, tot împreună cu Alexandru, am realizat recordul național de viteză la automobilism pentru nevăzători, pe pista aeroportului de la Craiova. În vara lui 2012 am realizat în aceeași componenţă drumul de la Arad la Londra pe bicicletă tandem pentru ca, în vara anului următor, sa fim protagoniștii campaniei «Caravana CASPER», sub sloganul «Dărâma ziduri pentru a construi punți»”, a povestit Florin Georgescu, președintele Asociației Tandem Arena.

În plus, el organizează tabăra ”Tandem BikeFland”, unde 30 de copii nevăzători învață să pedaleze în tandem alături de alți 30 de copii văzători. Astfel că în 2018 a organizat prima tabără de paraciclism, pentru că pe lângă beneficiile asupra sănătății, paraciclismul facilitează procesul de incluziune socială. 

În vederea calificării pentru Jocurile Paralimpice din 2020, Florin Georgescu și-a propus să realizeze parteneriate între şcolile de deficienţi de vedere şi cluburi sau licee sportive pentru a forma măcar două echipe de paraciclism.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă