Tech

RCS & RDS intra in cursa 4G

aug. 20, 2015 < 1 min

RCS & RDS intra in cursa 4G

Reading Time: < 1 minut

RCS & RDS anunta ca a cesionat o licenta 4G in banda de 2600 MHz de la 2K Telecom si va oferi servicii de date 4G LTE in 25 de orase din tara pana la finalul anului 2015.

Noile servicii vor fi oferite clientilor noi si existenti fara costuri suplimentare si la orice tip de abonament, urmand sa ofere viteze de transfer de pana la 150 Mbps. RCS & RDS va continua sa isi dezvolte reteaua de comunicatii mobile pentru a avea acoperire 3G si 4G la nivel national.

In prima etapa a proiectului, pana la finalul lunii septembrie, clientii Digi Mobil vor beneficia de tehnologia 4G in 12 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti. Pana la sfarsitul acestui an, acoperirea 4G va fi extinsa in Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria.

Tehnologia 4G va fi disponibila in pachetele Digi Mobil incepand cu sfarsitul lunii septembrie, cand RCS &RDS va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600). Licenta in banda de 2600 MHz (TDD) a fost dobandita in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS & RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunica]ii (ANCOM).

Foto – Dreamstime

Lasă un răspuns