BizRemote by certSIGN

Comisia Europeană a încheiat un acord pentru cel puțin 300 milione de doze de viitor vaccin anti-COVID-19

16 aug. 2020 < 1 min

Comisia Europeană a încheiat un acord pentru cel puțin 300 milione de doze de viitor vaccin anti-COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Comisia Europeană a ajuns la un prim acord cu compania farmaceutică AstraZeneca pentru a achiziționa un potențial vaccin împotriva COVID-19, precum și pentru a dona doze de vaccin țărilor cu venituri mici și medii sau pentru a redirecționa doze de vaccin către alte țări europene.

După ce vaccinul se va fi dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, Comisia va avea la dispoziție baza pentru un cadru contractual privind achiziționarea a 300 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, cu opțiunea de a achiziționa încă 100 de milioane de doze în numele statelor membre ale UE.

Negocierile intense purtate de Comisia Europeană continuă să dea rezultate, iar semnarea acordului de față este o dovadă în acest sens. Acordul de astăzi reprezintă primul pas în implementarea Strategiei Comisiei Europene privind vaccinurile. Prin această strategie vom fi în măsură să furnizăm în viitor vaccinuri atât europenilor, cât și partenerilor noștri din alte părți ale lumii„, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Comisia continuă să discute acorduri similare cu alți producători de vaccinuri, după ce a avut discuții preliminare cu Sanofi-GSK, pe 31 iulie, și cu Johnson & Johnson, pe 13 august.

Vaccinul candidat al AstraZeneca se află deja în faza II/III a studiilor clinice de mare amploare, în urma unor rezultate promițătoare în faza I/II privind siguranța și imunogenitatea.

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunțat în luna iunie că are capacitatea de a produce 2 miliarde de doze de vaccin contra noului coronavirus, pe care îl are în dezvoltare cu cercetătorii de la Oxford.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: