Stiri

Comisia Europeană ar putea să nu mai prelungească contractul cu AstraZeneca din cauza întârzierilor

19 apr. 2021 < 1 min

Comisia Europeană ar putea să nu mai prelungească contractul cu AstraZeneca din cauza întârzierilor

Reading Time: < 1 minut

Întârzierile în livrarea vaccinurilor de la AstraZeneca și limitarea acestor doze de vaccin pot fi un motiv suficient pentru a opri contractul dintre Comisia Europeană și firma producătoare.
La nivelul Uniunii Europene, contractele au fost negociate de forul comun – Comisia Europeană – cu marii producători de vaccinuri. Din acest motiv cetățenii europeni, dar și noi, am fost printre primii care au avut acces la vaccinurile împotriva coronavirus.

”Suntem pragmatici. Prioritatea mea, în calitate de însărcinat cu vaccinurile este ca cei cu care încheiem contracte să livreze la timp, eventual mai mult”, a declarat el într-un interviu acordat duminică BFMTV.

”Noi am comandat 120 de milioane de doze în primul trimestru şi 180 de milioane în trimestrul doi. În primul trimestru, ei (laboratorul AstraZeneca) au livrat doar 30 de milioane, ceea ce a creat problemele pe are toată lumea le-a văzut” şi ”au livrat doar 70 de milioane în trimestru doi”, a precizat comisarul europan.

În ultima perioadă au fost mai multe tensiuni între oficialii europeni și producătorii vaccinurilor, atât pe tema livrărilor, dar și din cauza problemelor de coagulare a sângelui pentru anumiți pacienți. Mai multe decese au fost înregistrate la nivel european pentru aceste vaccinuri. În acest context, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că reacțiile adverse ale vaccinurilor sunt marginale și că aceste vaccinuri sunt în continuare eficiente.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: