Companii Stiri

Companiile austriece fac scoala de comert in Bucuresti

5 mai 2015 2 min

Companiile austriece fac scoala de comert in Bucuresti

Reading Time: 2 minute

Sapte companii cu renume si Ambasada Austriei – Sectia Comerciala vor demara in septembrie 2015, la Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu”, proiectul educational o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania, prin care elevii se pot forma ca profesionisti in meseria de comerciant-vanzator. Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si kika vor asigura pregatirea practica a tinerilor alaturi de cei mai buni profesionisti din retail.

“Atat Ambasada, cat si cele sapte companii privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investitie in societatea romaneasca, pe fondul nevoii de profesionisti in retail. Ceea ce face ca proiectul o’SCAR sa fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul ca are la baza sistemul dual, o particularitate a invatamantului din tari precum Austria si Germania, care pune un accent sporit pe pregatirea practica si priveste colaborarea dintre scoli si angajatori”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti.

“Ne bucuram ca acest proiect se va desfasura in cadrul liceului nostru si ca elevii nostri vor avea oportunitatea de a dobandi experienta alaturi de companii de renume, invatand direct de la profesionisti. Speram ca aceasta initiativa va ajuta la cresterea increderii in invatamantul profesional si in importanta sa pentru economie si societate. Cred ca este nevoie de inovatie in educatie, iar programul bazat pe sistemul dual ofera o formare adaptata la cerintele actuale de pe piata muncii“, a mentionat Loredana Viorela Popescu, Directorul Colegiului Economic “Costin C. Kiritescu”.

Scoala Comerciala Austriaca din Romania presupune introducerea a doua clase de invatamant profesional in cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kiritescu” din Bucuresti, avand la baza educatia duala – o imbinare a informatiilor teoretice si practice. Programul are o durata de treiani si ofera absolventilor de clasa a VIII-a cursuri de formare profesionala in meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar (incaltaminte, fashion, sport, mobilier).

Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor invata de la cei mai buni profesionisti din departamentele companiilor implicate in proiect. Componenta practica a programului are o pondere din ce in ce mai crescuta de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practica), anul II (40% teorie, 60% practica), anul III (28% teorie, 72% practica). De altfel, la finalizarea cursurilor, absolventii o’SCAR vor avea prioritate in procesele de recrutare ale celor sapte retaileri.

In plus, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultatele obtinute, si vor beneficia de decontarea integrala a costurilor de transport in comun pe toata perioada studiilor. Dupa absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european.

Inscrierea in program se va desfasura in trei etape, astfel: etapa I– in perioada 8-12 iunie 2015 si pe 15 iunie, etapa II – intre 20 si 21 august 2015 si etapa III– in perioada 3-4 septembrie 2015. In etapa de preselectie, candidatii vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentanti ai companiilor partenere in proiect, cu care vor avea un interviu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: