fbpx
Companii Stiri

Competitia tinerilor avocati sustinuta de Clifford Chance2 min

22/07/2015 2 min read

Competitia tinerilor avocati sustinuta de Clifford Chance2 min

Reading Time: 2 minute

Firma internationala de avocatura Clifford Chance este sponsor al editiei Young Arbitrators Match (YAM) 2016, o competitie ce ofera tinerilor avocati specializati in arbitraj oportunitatea de a argumenta o decizie arbitrala pentru un dosar in baza unei probleme analizate in cadrul concursului international Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2015, competitia fiind bazata pe corespondenta procedurala relevanta si schimburi de cereri scrise si dovezi intre cele doua parti implicate in litigiu. In acest an, litigiul vizeaza comertul de marfuri.

Birourile Clifford Chance din Paris, Londra, Amsterdam, Varsovia, Hong Kong, Milano, Roma, Dusseldorf, Munchen, Frankfurt, Bucuresti si Perth vor sustine aceasta competitie ce devine un eveniment important pentru comunitatea internationala de arbitraj.

Initiativa apartine comunitatii Tinerilor Practicieni in Arbitraj din Paris (PVYAP), iar editia inaugurala a proiectului YAM a fost votata drept „Inovatia Anului” in februarie 2014 la premiile Global Arbitration Review (GAR). De asemenea, PVYAP a primit premiul Rising Star din partea retelei internationale de arbitraj OGEMID in 2013, pentru contributia sa la dezvoltarea tinerelor talente din practica de arbitraj.

Vlad Peligrad, PhD, LL.M., Counsel, spune: „Din experienta mea, avocatii de litigii care isi doresc o cariera internationala trebuie sa se familiarizeze obligatoriu cu practicile de referinta din domeniul arbitrajului. Orice initiativa in domeniu care ar permite generatiilor tinere accesul la asemenea practici este de laudat si de sustinut. Initiativa YAM este o oportunitate pe care tinerii litigatori nu ar trebui sa o rateze.”

Sesiunea de inregistrare pentru a doua editie a inceput pe 15 iulie si se inchide pe 30 septembrie 2015. Juriul din acest an, coordonat de Margarita Louis Dreyfus (Grupul Louis Dreyfus), este format din:

  • Anthony Charlton, Partener, Deloitte
  • Coralie Darrigade, Partener, Shearman & Sterling LLP
  • José Ricardo Feris, Secretar General Adjunct, Curtea Internationala de Arbitraj ICC
  • Simon Greenberg, Partener, Clifford Chance
  • Wendy Miles QC, Partener, Boies, Schiller & Flexner LLP
  • Christophe Seraglini, Profesor, Partener, Betto Seraglini

O parte din suma incasata ca taxa de participare va fi donata ONG-ului international Avocats Sans Frontières („Avocati fara Frontiere”).

Foto: Vlad Peligrad

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *