Business Companii Stiri

HELL lansează cel mai ”verde” ambalaj din lume pentru produsele sale

5 aug. 2020 2 min

HELL lansează cel mai ”verde” ambalaj din lume pentru produsele sale

Reading Time: 2 minute

Producătorul de băuturi energizante și răcoritoare HELL ENERGY lansează cel mai ”verde” ambalaj din lume pentru produsele sale. Compania a semnat, de curând, un contract de colaborare cu Hydro, lider global cu peste un secol de experiență în energie regenerabilă, tehnologie și inovație, prin intermediul căruia va utiliza pentru producția dozelor de băuturi răcoritoare Hydro CIRCAL, un aluminiu reciclat de primă calitate, cu un conținut certificat de minimum 75% ambalaje reciclate.

În ultimii anii, Hell a reușit să reducă treptat numărul de produse îmbuteliate în sticle PET, în prezent peste 95% dintre produsele sale fiind îmbuteliate în doze de aluminiu 100% reciclabile.

”Suntem încântați și mândri că suntem primul producător de băuturi energizante și băuturi răcoritoare care a lansat cel mai verde ambalaj de aluminiu, cu un conținut certificat de minimum 75% aluminiu reciclat,” declară Barnabas Csereklye, Directorul General al HELL ENERGY și CEO al Quality Pack.

La ora actuală, dozele de aluminiu reprezintă soluția cea mai prietenoasă cu mediul în ceea ce privește îmbutelierea băuturilor răcoritoare deoarece, spre deosebire de sticlele de plastic, pot fi reciclate la infinit, fără ca valoarea sau calitatea să fie influențate.

Sticlele de plastic pot fi reciclate doar pentru o perioadă, costurile de exploatare sunt ridicate, motiv pentru care, conform estimărilor, acestea au o pondere ridicată în ceea ce privește poluarea oceanelor.

HELL s-a angajat încă din anii trecuți să reducă ponderea sticlelor de plastic din portofoliul său la 1% până în 2025.

Compania a fost fondată în 2006 ca o afacere de familie și încă operează sub același patronat. Brandul a devenit liderul pieței de băuturi energizante din Ungaria în numai patru ani și, în prezent, brandul este prezent în peste 50 de țări din toată lumea. Din 2017, compania își produce singură ambalajele în propria fabrică de aluminiu, Quality Pack.

Hydro este o companie specializată în producția de soluții sustenabile din aluminiu, cu 35.000 de angajați în 40 de țări de pe toate continentele. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: