Stiri Finanțe

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

8 mai 2024 < 1 min

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

Reading Time: < 1 minut

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenționează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorității de concurență.

Potrivit instituției, Intesa Sanpaolo SpA este activă în principal în domeniul financiar-bancar, fiind societatea-mamă a grupului Intesa Sanpaolo. Grupul Intesa este prezent în România prin intermediul subsidiarei române, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA.

First Bank operează o reţea de 40 de sucursale și oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo. În România, banca activează din 1996 ca bancă universală, sprijinind antreprenorii locali și străini care doresc să își dezvolte afacerile, oferindu-le acces nu doar la produse și servicii locale, ci și la oferta globală a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume.

Array

Articole pe aceeași temă: