Oamenii Biz

Cornel Amariei – Inventator

10 mai 2019 < 1 min

Cornel Amariei – Inventator

Reading Time: < 1 minut

Are 25 de ani, este Head of Innovation la Continental, unul dintre cel mai mari producători de anvelope din lume, și are deja la activ sute de invenții dintre care peste 50 sunt în curs de patentare. Până acum, cea mai mare notorietate i-au adus-o ochelarii pentru nevăzători, .lumen, o invenție care ar putea schimba în bine viața celor 40 de milioane de persoane lipsite de văz din lume.

O banală discuție cu un prieten, din campusul facultății din Bremen, în mijlocul căreia a rostit sintagma „ochelari pentru nevăzători”, a reprezentat declicul pentru Cornel Amariei. Căutând pe internet, a văzut că nu exista așa ceva și s-a pus pe treabă, împreună cu câțiva colegi. Rezultatul a fost .lumen, un dispozitiv apt să înregistreze informații precum mărimea obiectelor din jur, distanța față de ele, direcția și viteza cu care se mișcă și să le transforme în impulsuri electrice, care pot fi înțelese de creier. După o perioadă de antrenament destul de scurtă, un nevăzător care folosește acești ochelari devine independent.

Povestea aceasta arată felul în care gândește și acționează Cornel Amariei, condus mereu de ideea că inovația trebuie să aibă o finalitate practică. A studiat Inginerie Electrică și Calculatoare ca bursier la Jacobs University din Bremen, iar la absolvire a revenit în România, la Sibiu, unde a fost angajat pe poziția de Senior R&D Engineer la Continental. A fost probabil cel mai tânăr Senior Engineer, având la acel moment 21 de ani, dar tehnic vorbind, avea deja opt ani de experiență.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: