fbpx
Stiri Tech

Tehnologia iBeacon ajunge la mall2 min

23/07/2015 2 min read

Tehnologia iBeacon ajunge la mall2 min

Reading Time: 2 minute

AFI Palace Cotroceni este primul mall din Romania care implementeaza o solutie permanenta bazata pe dispozitive iBeacon, prin intermediul Zoniz, o platforma de mobile proximity marketing.

Platforma Zoniz se bazeaza pe tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE) si pe transmitatori radio (beaconi), cu ajutorul carora se pot trimite informatii personalizate utilizatorilor de smartphone in functie de preferintele acestora si de locul in care se afla. Compania Global E Business Solution (GEBS) a investit 1,5 milioane de euro in dezvoltarea acestei platforme.

Aplicatia Zoniz este un produs romanesc, bazat pe tehnologia iBeacons lansata de Apple in urma cu 2 ani. Prin intermediul acesteia, brandurile vor putea interactiona in timp real cu vizitatorii centrului comercial si vor avea posibilitatea sa realizeze campanii de marketing relevante in functie de afinitati.

“Noua tehnologie nu va inlocui experienta in-store, ci o va imbunatati. Mai mult decat atat, vom avea posibilitatea ca in viitorul apropiat sa generam statistici relevante despre campaniile pe care le desfasuram si sa ne adaptam strategiile in functie de rezultate”, declara David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Aplicatia Zoniz poate fi descarcata direct din App Store sau Google Play si este disponibila pe toate telefoanele cu sistem de operare Android sau iOS care utilizeaza tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE). Odata ce si-au instalat aplicatia pe smartphone sau tableta, utilizatorii pot gestiona ofertele, alege brandurile si tipurile de actiuni de care sunt interesati.

De cealalta parte, brandurile isi pot crea propriile campanii promotionale prin intermediul modulului de campaign management al Zoniz, avand sabloane predefinite pentru diferite categorii (discounturi, vouchere, concursuri, treasure hunt, sondaje, informari etc.). Fiecare campanie poate sa fie urmarita in timp real si imbunatatita pe baza statisticilor inregistrate in sistem.

Tehnologia iBeacons este folosita de retele si centre comerciale mari din intreaga lume, ca Walmart, Tesco sau Macy’s. GEBS este o companie de software cu sediul central in Suedia si filiale in Romania, Danemarca si Marea Britanie, dezvoltand solutii software pentru companii precum IBM, Longiness, SAAB sau Bombardier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *