Stiri

Crește prețul călătoriei cu metroul. Cartela cu două călătorii ar putea costa 6 lei

10 mart. 2021 2 min

Crește prețul călătoriei cu metroul. Cartela cu două călătorii ar putea costa 6 lei

Reading Time: 2 minute

Cartela de metrou s-ar putea scumpi de la 5 lei, la 6 lei. Anunțul a fost făcut de ministrul transporturilor Cătălin Drulă la Antena3. Aceasta ar fi doar una dintre măsurile care ar putea fi luate pentru salvarea Metrorex, care a ajuns la fundul sacului.

”Cinci lei sunt acum două călătorii. Cât vedeţi să fie.Nu aş vrea să mă pronunţ, ok, poate să fie şase lei, dar nu s-a mai mărit de cinci ani de zile, dar nu asta va rezolva problema, vreau să fiu foarte clar, nu am găsit glonţul de argint.

Va aduce nişte venituri în plus. Dar diferenţa acum între cheltuieli şi venituri, care au rămas constante, nu poate fi acoperită de o creştere rezonabilă a tarifului de călătorie. ”

De 6 ani nu s-a mai scumpit călătoria cu metroul

Este o opţiune (scumpirea cartelei de metrou anul acesta, n.r.), nu am avut această discuţie, aştept să se instaleze noua conducere, dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful.”, a afirmat Cătălin Drulă, joi seara, la Digi 24.

călătoria cu metroul

Cât câștigă un consilier din Metrorex

Ministrul a mai precizat că un consilier al directorului Metrorex ajunge să câştige dublu faţă de cât câştigă, de exemplu, un consilier al unui ministru, adică ia 9.000 de lei în mână.

În ultima perioadă, ministrul Cătălin Drulă a criticat salariile mari din Metrorex şi faptul că la finele anului 2020 s-a aprobat creşterea salariilor cu 18%, în contextul în care compania a suferit pierderi în urma pandemiei. Într-o postare pe Facebook, din 8 februarie, Drulă a scris că „unii dintre bogaţii tranziţiei au acaparat şi subjugat pentru ei şi interesele lor companiile statului, cum este cazul şi liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex”.

Potrivit ministrului de resort, câştigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei, iar în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2021 al companiei acesta este estimat la 12.739 lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: