Lifestyle

Cristian Mungiu – premiu pentru cel mai bun regizor la Cannes

23 mai 2016 < 1 min

Cristian Mungiu – premiu pentru cel mai bun regizor la Cannes

Reading Time: < 1 minut

Regizorul Cristian Mungiu a castigat premiul pentru regie la cea de-a 69-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes. Trofeul i-a fost acordat pentru “Bacalaureat”, film ce ii are protagonisti pe Vlad Ivanov, Maria Dragus si Adrian Titieni. Filmul a avut premiera in Romania pe 20 mai 2016, simultan cu proiectia de gala de la Cannes.

In cadrul aceleasi categorii, premiul pentru regie la Cannes 2016 a fost atribuit si  regizorului Olivier Assayas, pentru lungmetrajul „Personal Shopper”.

Trofeul Palme d’Or a fost castigat de regizorul Ken Loach pentru lungmetrajul „I, Daniel Blake”.

Lungmetrajul „Caini”, regizat de Bogdan Mirica, a obtinut premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film, in sectiunea Un Certain Regard. Totodata, coproductia romaneasca „Toni Erdmann”, de Maren Ade, a obtinut acelasi premiu (FIPRESCI), in cadrul Competitiei Oficiale.

In 2007, Cristian Mungiu a castigat Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Cannes – Palme d’Or cu filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

In 2013, Cristian Mungiu a facut parte din juriul compettiei oficiale a celei de-a 66-a editii a Festivalului de Film de la Cannes prezidat in acel an de regizorul si producatorul Steven Spielberg.

Credit foto: © Denis Makarenko | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: