Companii Stiri

Cu cască, fără cască

apr. 26, 2018 2 min

Cu cască, fără cască

Reading Time: 2 minute

Dedeman renunță la casca de protecție din logo-ul companiei pentru a atrage atenția asupra importanței purtării echipamentului de protecție pe șantier.

În contextul în care data de 28 aprilie a fost declarată Ziua Mondială a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, compania Dedeman în parteneriat cu agenția McCann Worldgroup România a inițiat o campanie de conștientizare care pune accentul pe siguranța și securitatea muncitorilor de pe șantiere, arată compania, într-un comunicat de presă.

Timp de o lună cățelul din logo-ul companiei Dedeman nu va mai purta cască de protecție și va apărea ușor accidentat, pentru a demonstra vulnerabilitatea în fața accidentelor de pe șantier și importanța respectării normelor de siguranță.

Totodată, pentru a-i încuraja pe cei implicați în proiecte de construcții sau renovări să acorde importanța cuvenită siguranței lor și a celor din jur, în data de 28 aprilie aproximativ 8000 de căști de protecție vor fi oferite gratuit clienților în rețeaua de magazine Dedeman.

Campania de conștientizare va fi susținută și de panouri stradale și o pagină informativă pe site-ul dedeman.ro.

“În calitate de retailer de materiale de construcții, noi suntem cei care le punem muncitorilor uneltele în mâini și am considerat că este de datoria noastră să le reamintim cât de important este să respecte normele de siguranță. Logo-ul companiei noastre, un câine care poartă cu responsabilitate casca de protecție, este în sine o declarație de siguranță. De aceea credem că această schimbare va atrage atenția asupra riscurilor la care se supun în cazul în care nu poartă casca de protecție pe șantier”, a delarat Dragoş Pavăl, preşedinte Dedeman.

“Logo-ul Dedeman a fost întotdeauna un simbol al siguranței așa că atunci când am aflat statisticile ne-am dat seama de oportunitatea de-a face o declarație puternică prin care să deschidem conversația. Este important să facem o prioritate din siguranța la locul de muncă și vrem ca logo-ul Dedeman să devină un reminder constant pentru purtarea căștii de protecție”, a arătat Ruxandra Papuc, Group Creative Director McCann Worldroup România.

Statisticile în ceea ce privește accidentele de muncă în România sunt îngrijorătoare iar muncitorii din construcții sunt printre cei mai expuși. Conform celui mai recent studiu Eurostat , cu date din 2014, România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește accidentele de muncă mortale iar șapte din 100.000 de români își pierd viața la locul de muncă.

Dedeman în cifre

-48 de magazine, două centre logistice, parc auto propriu;

-peste 50.000 de produse ce acoperă 11 domenii;

-peste 10.000 de angajaţi;

-între 7.500 – 18.000 mp suprafaţa unui magazin.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: