fbpx
Lifestyle

Arta si Cultura – Mihai Constantinescu1 min

22/04/2016 < 1 min read

author:

Arta si Cultura – Mihai Constantinescu1 min

Reading Time: < 1 minut Mihai Constantinescu

Festivalul George Enescu este considerat al treilea in lume, dupa BBC Proms si Festivalul de la Lucerna, lucru care se datoreaza echipei coordonate de Mihai Constantinescu. Este cel mai important eveniment muzical al României, iar Mihai Constantinescu este cel care se ocupa de organizarea festivalului din 1991, din functia de director general al evenimentului.

Dupa aproape 25 de ani de munca, Festivalul Enescu a reusit sa se impuna intr-o piata dificila, iar artistii internationali de o valoare deosebita au inteles ca in România se desfasoara un festival important, la care merita sa vii. Rezultatele nu s-au lasat asteptate.

In 2015, la Bucuresti au venit Orchestra Filarmonicii din Berlin, sub bagheta legendarului sir Simon Rattle, Royal Concert­gebouw Orchestra Amsterdam, San Francisco Symphony – in premiera in Festival, Filarmonica din Viena, Orchestra Operei din Munchen, Staatskapelle Dresden – dirijata de Christian Thielemann, London Symphony Orchestra – dirijata de Ion Marin, Orchestra din Sankt Petersburg, Filarmonica din Viena, Filarmonica din Monte Carlo.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *