Lifestyle Stiri

Via Transilvanica, drumul care unește. Alin și Tiberiu Ușeriu povestesc cum a început „Camino de România”

1 dec. 2020 2 min

Via Transilvanica, drumul care unește. Alin și Tiberiu Ușeriu povestesc cum a început „Camino de România”

Reading Time: 2 minute

Ziua Națională, 1 Decembrie, va fi marcată pe platforma culturală Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala printr-o dezbatere live despre proiectul Via Transilvanica, o idee care a devenit drumul care unește. De la ora 19.00, pe 1 Decembrie fratii Alin și Tiberiu Ușeriu de la Tășuleasa Social, Corina Vasile și Cristian Sporiș de la Raiffeisen Bank și ziaristul Adrian Mihălțianu, de la PressOne vor discuta, în secțiunea Conversații, despre Via Transilvanica. Discutia live va fi urmată de vizionarea pe platforma art.raiffeisen.ro a primului documentar despre Via Transilvanica. 

Via Transilvanica, un demers extrem de ambitios, lansat in vara anului 2018 de  Asociatia Tasuleasa Social, in parteneriat strategic cu Raiffeisen Bank, este un traseu de peste 1.200 de kilometri care va traversa România de la Drobeta Turnu-Severin pana in Bucovina, la Putna. Proiectul inseamna, de fapt, marcarea si amenajarea unui traseu turistic care strabate 10 judete (Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Suceava) si pune in valoare bogatiile culturale, etnice, istorice si naturale ale României. Via Transilvanica se adreseaza tuturor celor care iubesc drumetiile, natura, sportul, care pot sa o strabata la pas, cu bicicleta sau calare. Pana in prezent au fost finalizati 800 de km, din 7 judete. 

Invitații dialogului online de azi: 

  • fratii Alin și Tiberiu Useriu – initiatorii proiectului; 
  • Corina Vasile, director de Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank, unul dintre primii sustinatori ai ideii de Via Transilvanica; 
  • Cristian Sporis, vicepresedinte Raiffeisen Bank, un veritabil ”ambasador” al „Drumului care uneste!” 
  • Adrian Mihaltanu, ziarist la PressOne, pasionat de patrimoniul natural si cultural al Romaniei; 

Discutia online va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri si de vizionarea primului documentar despre Via Transilvanica, produs de Asociatia Tasuleasa Social in 2020. 

Platforma online Raiffeisen Art Proiect -Stagiunea Virtuală a fost lansata la inceputul lunii iunie 2020, cu intentia de a crea un hub cultural online, unde legatura dintre artisti si public sa poata continua, in pofida restrictiilor impuse de pandemie. 65 de proiecte culturale au putut fi urmarite pe platforma Raiffeisen Art Proiect in cele patru sectiuni: Teatru, Muzica, Explorator si Conversatii, Platforma are peste 100.000 de vizualizari, spectatorii virtuali provenind din România, dar si din alte tari, ca SUA, Germania, Olanda, Danemarca, Finlanda, Austria, Franta etc.  

Raiffeisen Bank se implica de peste 20 de ani in sprijinirea artei si culturii românesti, considerand ca trebuie sa-si aduca aportul la dezvoltarea României si in acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din România si a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite sa deschida cat mai multe cai de dialog intre public si artisti. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales sa fie partener de traditie al unor importante manifestari culturale românesti: Festivalul International George Enescu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale si turnee cu Teatrul Act si Asociatia Goong. Raiffeisen Bank sustine, de asemenea, proiecte care promoveaza patrimoniul cultural al României, printre care Via Transilvanica si Cronicarii Digitali. 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: