Brand Focus Interviuri Tech

Cum a ajuns AntenaPlay, cea mai populară aplicație video-on-demand din România, în Huawei AppGallery

11 nov. 2020 5 min

Cum a ajuns AntenaPlay, cea mai populară aplicație video-on-demand din România, în Huawei AppGallery

Reading Time: 5 minute

Felul în care consumăm video s-a schimbat enorm în ultimii ani, iar dispozitivele mobile au devenit preferatele multor utilizatori atunci când vor să acceseze conținut de oriunde. Este și motivul pentru care HUAWEI Consumer Business Group și Antena TV Group se află într-un parteneriat care integrează aplicațiile Antena TV Group în magazinul de aplicații HUAWEI AppGallery.

Vedeta este AntenaPlay, cea mai populară aplicație de video-on-demand din România, care se apropie deja de borna de 100.000 de descărcări din HUAWEI AppGallery.

Am vorbit cu Ciprian Mirea, Director of Ecosystem și Head of Trade Marketing, Huawei Consumer Business Group România, și Robert Popescu, Head of AntenaPlay, despre cum colaborarea dintre cele două branduri oferă utilizatorilor acces la produsele și serviciile pe care și le doresc, când și unde și le doresc.

Ciprian Mirea – Director of Ecosystem și Head of Trade Marketing, Huawei Consumer Business Group România

Cât de mult a evoluat ecosistemul HUAWEI AppGallery în acest an?

În ultimele 12 luni, HUAWEI AppGallery s-a bucurat de o creștere accelerată, de la 0 la peste 1.000 de aplicații locale, disponibile în prezent utilizatorilor Huawei. Noi aplicații se alătură săptămânal HUAWEI AppGallery. Câteva exemple dintre cel mai recent publicate ar fi: Beez, Underline, Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, NeoBT, EuropaFM, Bolt, Raiffeisen Smart Mobile, MyBRD și George România. Cele mai populare categorii din punctul de vedere al numărului de views și downloads sunt cele de „Tools” și „Divertisment” și în care se regăsesc aplicații precum: BitDefender, AntenaPlay, StarTaxi, Bolt, Petal Search sau Tik Tok.

Cât de populare sunt aplicațiile de Știri și Divertisment printre utilizatorii HUAWEI AppGallery?

Foarte populare. De altfel, categoria de Divertisment este printre cele mai căutate. Aceste zone se bucură și de paleta largă de aplicații oferite de dezvoltatorii locali. Aplicațiile locale de știri care contează, precum BiziDay, Știrile Pro TV, Digi24, Știri pe surse sau Observator, sunt prezente de mult timp în AppGallery.

Cum a decurs parteneriatul Huawei Consumer Business Group România – Antena TV Group?

Parteneriatul cu Antena TV Group este unul dintre primele realizate de către Huawei în România. Încă de anul trecut, în portofoliul AppGallery au fost publicate LaJumate, Homezz, Carzz și Jobzz – aplicații populare din zona de shopping și deținute de Antena TV Group. Ascultând foarte des vocea consumatorului, este firesc să ajungem și la AntenaPlay. Este cea mai solicitată aplicație de divertisment românească, iar utilizatorii Huawei și-au dorit ca aceasta să fie disponibilă în AppGallery. Noi doar am pus în practică dorința userilor – aplicația disponibilă și actualizată cu serviciile Huawei, pentru ca ei să se bucure de cea mai bună experiență pe device-urile lor.

Parteneriatul nostru este unul de durată, prin care ne dorim să le oferim utilizatorilor Huawei access la cele mai noi canale de divertisment, dar și ceva în plus. Pregătim un proiect comun prin care vrem să oferim utilizatorilor Huawei vouchere de acces gratuit la platforma AntenaPlay. Îi invit pe aceștia să ne urmărească în continuare pe Social Media pentru a rămâne la curent cu noutățile.

Cum au primit utilizatorii disponibilitatea aplicației AntenaPlay în HUAWEI AppGallery?

Vestea a fost primită cu bucurie, iar acest lucru a fost vizibil atât în comentariile numeroase primite pe canalele de Social Media, cât și în platforma AppGallery. Mai mult decât atât, rating-ul acesteia a crescut la peste 4 stele din 5, imediat după integrarea cu serviciile Huawei. AntenaPlay se apropie de borna de 100.000 de downloads, ceea ce, ținând cont de intervalul scurt de la publicare, este cu atât mai impresionant. În acest moment, a depășit 96.000 de descărcări.

Secțiunea de in-app purchase este și ea foarte accesată. În plus, în comparație cu alte magazine de aplicații, toate tranzacțiile din zona de in-app purchase se duc doar către dezvoltator în primul an, apoi se aliniază unui share revenue preferențial, care este oricum mai bun decât ce oferă alte platforme de aplicații.

Ce planuri aveți pentru acest parteneriat în perioada următoare?

Ne dorim să susținem toți dezvoltatorii locali, astfel încât aplicațiile lor să ajungă la cât mai mulți utilizatori. AntenaPlay nu este o excepție, aceasta fiind promovată în toate proiectele noastre speciale și în comunicarea de PR. Chiar în aceste momente, punem la punct detaliile legate de disponibilitatea voucherelor AntenaPlay pentru utilizatorii Huawei.

Ce alte parteneriate similare a realizat sau urmează să realizeze Huawei pe piața din România?

Printre aplicațiile cu care am realizat diferite parteneriate se numară Cinemagia, LaJumate, Jerry’sPizza, George Banking și Bolt. După cum puteți observa, nu ne-am oprit aici și pregătim extra beneficii pentru utilizatorii din România, iar în această direcție suntem în discuții cu AntenaPlay, StarTaxi, sau VirtualCards, dar și alte aplicații locale importante.

Robert Popescu – Head of AntenaPlay

Cât de populară este aplicația AntenaPlay în România și care este profilul consumatorului căruia i se adresează această aplicație?

În acest moment, avem peste 2,5 milioane utilizatori activi și care urmăresc atât conținutul premium, cât și freemium. Ne adresăm unui public divers și acoperim o plajă foarte mare de vârstă. Avem un public predominant de 18-34 ani, urmat la o distanță foarte mică de publicul cu vârste cuprinse între 35 – 54 de ani. Iar între femei și barbati avem aproape egalitate, având conținut pentru toate gusturile.

Când s-a alăturat Antena TV Group cu aplicațiile proprii HUAWEI AppGallery?

Am intrat în AppGallery cu toate cele 6 aplicații dezvoltate de Antena TV Group la 1 septembrie, anul acesta. Din punctul de vedere al dezvoltării aplicațiilor, odată ce echipa a înțeles ecosistemul HUAWEI AppGallery, lucrurile au mers destul de rapid și simplu. Principalele dezvoltări au fost cele necesare pentru integrarea Huawei Ads și InAppPurchase.

Care este cel mai mare număr de downloads înregistrat într-o singură zi?

Cea mai bună zi din punctul de vedere al download-urilor a fost la jumătatea lunii octombrie, când aplicația LaJumate a înregistrat aproape 3.000 de descărcări.

Cât de important a fost faptul că aplicația a fost actualizată cu serviciile Huawei tip Ads, InApp Purchase, Account Kit și ce impact a avut asupra utilizatorilor?

Pentru AntenaPlay, integrarea serviciilor de InAppPurchase și AccountKit este esențială, având în vedere conținutul premium furnizat prin aplicație, conținut ce trebuie monetizat tocmai pentru a asigura producțiile de entertainment viitoare. Similar, pentru suita de aplicații de anunțuri LaJumate, CarZZ, HomeZZ și JobZZ, dar și pentru Observator, integrarea cu Huawei Ads este extrem de importantă pentru asigurarea unei surse de monetizare alternative.

Acum că aplicația AntenaPlay este prezentă în HUAWEI AppGallery și se bucură de un număr foarte mare de descărcări din partea utilizatorilor, care credeți că este principalul beneficiu apreciat de aceștia?

Cu siguranță, din feedback-ul cules până acum, principalele beneficii sunt ușurința de creare a contului de utilizator și autentificarea în aplicație, dar și modul extrem de simplu și rapid de plată a abonamentului lunar.

Ce avantaje suplimentare plănuiți să le oferiți utilizatorilor HUAWEI AppGallery în perioada următoare?

Ne dorim ca în luna ianuarie 2021 să venim cu o ofertă specială – prima lună de acces gratuit la abonamentul AntenaPlay pentru toți utilizatorii Huawei care se înregistrează prima dată în AntenaPlay folosind un Huawei ID.

Procentual, câți dintre utilizatorii AntenaPlay sunt utilizatori Huawei?

În luna octombrie 2020, 15% dintre utilizatorii AntenaPlay au fost utilizatori Huawei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: