Finanțe Stiri Tech

Cum își pot încasa pe loc facturile furnizorii marilor retaileri

10 iun. 2020 2 min

Cum își pot încasa pe loc facturile furnizorii marilor retaileri

Reading Time: 2 minute

Furnizorii marilor retaileri și ai altor câteva companii multinaționale au la dispoziție o nouă alternativă de finanțare a afacerii, prin finanțarea digitală rapidă a facturilor emise clienților, pentru a elimina termenele lungi de plată, care în relația cu marile lanțuri comerciale pot ajunge până la 90 de zile.

Instant Factoring, startup fintech românesc de finanțare online prin factoring, și Expert Software, prin platforma EDI ExpertSupplier.com ce operează schimbul electronic de documente între furnizori și retaileri, au dezvoltat o integrare între cele două platforme online pentru a oferi acces instant la lichidități companiilor care își distribuie produsele în cadrul marilor lanțuri de magazine.

„Am realizat acest parteneriat pentru ca știm cât de mare este nevoia de lichidități în rândul companiilor, iar marii retaileri, deși sunt clienți buni ai oricărei companii în această perioadă, practică de multe ori termene de plată lungi, ceea ce pentru furnizorii mici și medii poate pune o presiune financiară imensă pe afacere. Prin soluția noastră de finanțare online a facturilor, dorim să contribuim la menținerea sănătății financiare a cât mai multor IMM-uri din România”, a declarat Cristian Ionescu, CEO și cofondator Instant Factoring.

Prin integrarea realizată, furnizorii marilor retaileri pot opta să își finanțeze una, mai multe sau toate facturile pe care le emit către un anumit client care își gestionează facturile prin intermediul platformei ExpertSupplier.

Tot procesul de finanțare se desfășoară online, iar furnizorul își încasează banii pe factura emisă retailerului în doar câteva ore. Cei doi parteneri își propun ca, prin continuarea automatizărilor și sincronizării dintre cele douî platforme în perioada următoare, finanțarea să se realizeze în maximum 5 minute.

„Prin parteneriatul cu Instant Factoring ne propunem să facilităm accesul clienților noștri la aceste servicii direct prin platforma ExpertSupplier.com și mai mult decât atât, să aducem un beneficiu în plus, prin procesele automatizate pe care le-am întreprins. Suntem încrezători că o astfel de soluție de finanțare, eficientă și rapidă va fi apreciată de partenerii noștri mai ales acum, când tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți în gestionarea finanțelor”, spune Cătălin Costache, CEO și fondator Expert Software.

Prin platforma ExpertSupplier.com, peste 3.500 de parteneri comerciali schimbă electronic documentele rezultate din activitatea întreprinsă. Instant Factoring, IFN înregistrat la Banca Națională a României, este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor.

Foto: © Andrey Popov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: